• In NL Gratis verzending bij €50,-
  • Belgie gratis verzending bij € 75
  • Deutschland versandkostenfrei ab € 75
Domaine du Colombier Hermitage 2018
Domaine du Colombier Hermitage 2018 €62,95

Domaine du Colombier Hermitage 2018

€62,95
Nu 3 artikelen nog op voorraad
  • Koop 12 voor €57,91 per stuk en bespaar 8%
  • Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 75,-
  • Voor 12.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
  • Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
  • Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
  • Klantenservice from 10:00 to 18:00
Informatie
Zeldzaam goede kwaliteit Noord-Rhône
Gemaakt van 100% syrah
Mondvullende, verfijnde stijl
Groot bewaarpotentieel
 

Perfecte rode wijn

Complexe Franse rode wijn uit de beroemdste appellatie van de Noord-Rhône: Hermitage. Deze indrukwekkende syrah met een uitstekende internationale reputatie valt op door z’n mondvullende en verfijnde stijl. De perfecte wijn bij rood vlees.

 

Hermitage

De geschiedenis van Domaine du Colombier gaat terug tot 1929, het jaar waarin de familie Viale de eerste stokken aanplantte rondom de Hermitage-heuvel. De sympathieke Florent Viale is de derde generatie van het gerenommeerde domein. Hij nam het stokje begin jaren negentig over en besloot de druiven van de beste wijngaarden niet langer te verkopen, maar zelf als wijn te gaan bottelen.

Sindsdien maakt hij internationaal furore met zijn opvallende, elegante crozes-hermitage. Samen met zijn broer bezit hij tevens maar liefst twee hectare wijngaarden in de beroemde appellatie Hermitage, waarvan een witte en rode wijn gemaakt worden. Ook hier kenmerkt de stijl van Colombier zich, net als de crozes-hermitage door een hoge mate van souplesse en verfijning

Hoewel twee hectare weinig mag lijken, zullen veel collega-wijnmakers jaloers zijn op dit grootse bezit in misschien wel Frankrijks mooiste wijngaard. Colombiers percelen met ruim 50 jaar oude syrah-stokken zijn bovendien gelegen in Beaumes,  een van de beste climats op Hermitage-heuvel.

Florent Viale oogst de druiven zo rijp mogelijk voor een hoge smaakconcentratie en intense, soepele tanninestructuur. Na de oogst vergisten de syrahdruiven deels in cuves van beton, roestvrij staal en eikenhout. Hierna rijpt hij de wijn ongeveer acht maanden in betonnen tanks en démi-muids (eikenhouten vaten van 600 liter). Het resultaat is een rode hermitage met mooi rijp fruit en complexe, mondvullende smaak, die zich kan meten met de topwijnen uit deze beroemde wijnregio. Op z’n mooist na tenminste tien jaar rijping op fles. Indien jong gedronken, dan is het aanbevolen om de wijn twee uur te beluchten in een karaf alvorens in grote glazen te serveren. 

Specificaties
Druif: Syrah
Land: Frankrijk
Wijnstreek: Rhône
Flesafsluiting: Kurk
Alcohol: 13,50%
Smaak: vol & krachtig
Houtrijping: Na de oogst vergisten de syrahdruiven deels in cuves van beton, roestvrij staal en eikenhout. Hierna rijpt hij de wijn ongeveer acht maanden in betonnen tanks en démi-muids (eikenhouten vaten van 600 liter).
Wat vinden wij?:
Domaine du Colombier Hermitage 2018
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »