• In NL Gratis verzending bij €50,-
  • Belgie gratis verzending bij € 75
  • Deutschland versandkostenfrei ab € 75
H. Lun Alto Adige Pinot Grigio 2023
H. Lun Alto Adige Pinot Grigio 2023 €14,95

H. Lun Alto Adige Pinot Grigio 2023

€14,95
  • Koop 12 voor €13,75 per stuk en bespaar 8%
  • Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 75,-
  • Voor 12.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
  • Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
  • Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
Informatie
Fris droge, sappige pinot grigio die niet zoetig smaakt
Hooggelegen wijngaarden zorgen voor frisheid
Uitstekende oogst in Alto Adige
Optimaal van kwaliteit tot ongeveer twee jaar na de oogst

 

Proefnotitie Lun Pinot Grigio

Droge witte wijn uit Noord-Italië die heerlijk ruikt naar peer en lichte kruiden. De zachte frisse en sappige smaak past heel goed bij antipasti kip of zoetwatervis.

Omschrijving

Het Noord-Italiaanse Alto Adige heeft een sterke Duitstalige historie en wordt daarom ook vaak Sd Tirol genoemd. Met zo’n 1800 zonne-uren per jaar en een gemiddelde temperatuur van 18 graden in het groeiseizoen van de druiven zijn de hoog gelegen bergwijngaarden een ideaal productiegebied voor frisse en sappige witte wijnen.

Lun produceert van de eigen 30 hectaren wijngaard kristalzuivere wijnen. Zoals de pinot grigio: vol en licht kruidig een bijzonder glas dus! In tegenstelling tot de bekende Franse Elzasser pinot gris maakt Lun zijn wijn droger. Hierdoor is deze wijn ook als aperitief heel aantrekkelijk.

Eigenschappen

Producent H. Lun Weinkellerei
Land Italië
Herkomstgebied Alto Adige
Druivenras Pinot Grigio
Kleur Wit
Soort wijn Stil
Flesinhoud 750
Schroefdop Nee
Jaar 2016
Biologisch Nee
Biologisch zonder certificaat Nee
Drinken bij

Fraaie droge witte wijn zowel geschikt bij voorgerechten (antipasti) als kip of zoetwatervis.

Alcohol 13.5%
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »