Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal - Boonstoppel Wijnen

2011 Valle dell'Acate Cerasuolo di Vittoria Classico


De krachtige en eikengerijpte Cerasuolo di Vittoria is een echte ‘vier seizoenenwijn'. Heel geschikt om in de zomer licht gekoeld te schenken, maar krachtig genoeg om ook in de koude maanden een vleugje Zuid-Italiaanse warmte te brengen.

Artikelnummer: 883078
EAN: Valle dell'Acate Cerasuolo di Vittoria Classico
SKU: 6761

Proefnotitie

Fraaie verfijnde Italiaanse rode wijn met een subtiel aroma van kersenfruit zachte kruiden en licht eiken. De frisse maar volle smaak past perfect bij vlees- en wildschotels of gerijpte kaas.

Omschrijving

Deze Cerasuolo is hét voorbeeld van verfijnde doordrinkbare rode wijn en het antwoord van Sicilië op de toenemende vraag naar rode wijnen met soepelheid elegantie en complexiteit. Pinot Noir en varianten hebben hier patent op maar deze gedijen het best in veel koelere wijnstreken en zijn helaas een stuk duurder. Gaetana Jacono van Valle dell’Acate maakt een aanlokkelijk alternatief van twee druivenrassen.

De 30% frappato geeft verfijning en toegankelijkheid terwijl de resterende 70% nero d’avola zorgt voor kracht en structuur. Een prachtige combinatie uit de provincie Ragusa in het zuidoosten van Sicilië. Deze streek neemt in het grote aanbod van wijnen uit de hele wereld een unieke plaats in.

Eigenschappen

Producent Valle dell'Acate
Land Italië
Herkomstgebied Sicilië
Druivenras Nero d'Avola
Kleur Rood
Soort wijn Stil
Flesinhoud 750
Schroefdop Nee
Jaar 2011
Biologisch Nee
Biologisch zonder certificaat Nee
Drinken bij

Heerlijk bij verfijnde vlees- en wildschotels of gerijpte ragusanokaas.

Alcohol 13.5%
Geen reviews gevonden...