Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal - Boonstoppel Wijnen

2013 Chakana Mendoza Bonarda

Artikelnummer: 900124
EAN: Chakana Mendoza Bonarda
SKU: 5327

Proefnotitie

Sappige ronde rode wijn van de bonardadruif die door Italiaanse immigranten naar Argentinië is gebracht. Lekker bij koude of warme vleesschotels maar ook heerlijk buiten de maaltijd om.

Omschrijving

Chakana - de familiebodega in de Argentijnse wijnstreek Luján de Cuyo iets ten zuiden van de stad Mendoza - maakt uitsluitend wijnen van eigen druivenstokken (in conversie naar biologische certificering). Juan Pelizzatti de huidige eigenaar is een directe afstammeling van de Piemontese wijnfamilie Pelizzatti uit het Noord-Italiaanse Valtellina. Juans Italiaanse afkomst is nog overduidelijk aanwezig. Hij maakt wijnen met een verfijnde haast Europese stijl.

Juan Pelizatti

Ook de beroemde adviserend wijnmaker Alberto Antonini is Italiaan. De keuze voor de van oorsprong Piemontese bonardadruif maakt de Italiaanse invloed compleet. De meeste Argentijnse wijnmakers maken er simpele bulkwijn van maar Chakana herkent het grote kwaliteitspotentieel van bonarda. De keuze voor druiven van oudere wijnstokken draagt bij aan de klasse van deze originele lekkere en sappige rode wijn. Die overigens ook heerlijk smaakt buiten de maaltijd om!

Eigenschappen

Producent Chakana Estate
Land Argentinië
Herkomstgebied Mendoza
Druivenras Bonarda
Kleur Rood
Soort wijn Stil
Flesinhoud 750
Schroefdop Nee
Jaar 2013
Biologisch Nee
Biologisch zonder certificaat Nee
Drinken bij

Heerlijke rode wijn om zo te drinken maar ook prima bij koude of warme vleesschotels.

Alcohol 14%
Geen reviews gevonden...