Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal - Boonstoppel Wijnen

2013/14 Château Gilbert et Gaillard Saint-Chinian


Dit is wijn van hoog niveau!

Bestel 12 voor €13,57 per stuk en bespaar 8%
Beschikbaarheid: Op voorraad

Proefnotitie Château Gilbert et Gaillard Saint-Chinian 

Volrood van kleur, kruidig, fruitig van geur met nuances van bramen, tijm en een vleugje eikenhout. Rond en vol van aanzet, aromatisch in de afdronk met zachte en rijpe tannine.

Omschrijving

De opkomst van de Zuid-Franse icoonwijnen begon in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw. Vaak waren dit extreme wijnen: overweldigend in wijnproeverijen, maar meestal overgeconcentreerd, zwaar en daardoor met weinig drinkplezier. Inmiddels is de breed gedeelde mening dat de beste terroirs - zoals Pic Saint-Loup, La Clape, Terrasses de Larzac en Saint-Chinian - juist kunnen uitblinken met verfijnde wijnen.
In deze eregalerij van Zuid- Franse topterroirs hoort het vijftien hectaren tellende Château Gilbert&Gaillard. Hier wordt elegantie en complexiteit gecombineerd. Dit is wijn van hoog niveau! Dit komt mede door een zorgvuldige rijping van de grenache- (40%), syrah- (48%) en mourvèdredruiven (12%) en een ambachtelijke vinificatie in bijzondere, tulpvormige cementen cuves.
De druiven worden met de hand geplukt en bij binnenkomst in de kelder op een sorteertafel nogmaals op kwaliteit geselecteerd. Door de bescheiden eikenhoutinvloed en grote finesse verovert het duo Gilbert en Gaillard de Franse toprestaurants. Niet zo gek, want deze wijnstijl combineert zeer goed met verfijnde gerechten.
 
Geen reviews gevonden...

Gerelateerde producten