Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal

2013 Domaine Caillot Bourgogne Les Herbeux


Unieke op vat vergiste en gerijpte witte wijn, volledig in de stijl van de grote Meursault die Michel Caillot ook maakt. Krachtige geur van wit fruit, met in de smaak boterachtige tonen en getoast nieuw eikenhout. Lange aanhoudende afdronk!

Bestel 12 voor €19,50 per stuk en bespaar 8%
Artikelnummer: 241524
EAN: Domaine Caillot Bourgogne Les Herbeux
SKU: 6153

Proefnotitie

Droge - op eiken gerijpte - witte wijn uit Frankrijk met de krachtige geur van wit fruit en een boterachtige smaak. Lekker om zo te drinken of bij vis gamba's wit vlees en gevogelte.

Omschrijving

Unieke op vat vergiste en gerijpte witte wijn volledig in de stijl van de grote Meursault die Michel Caillot ook maakt. De meeste doorsnee witte Bourgogne komt van wijngaarden ver gelegen van de premiers en grands crus. De kleine Herbeux wijngaard ligt echter net buiten de kadastrale gemeentegrens van Meursault. Caillot past vervolgens dezelfde vinificatie en rijping toe als met Meursault. Door de zeer beperkte beschikbaarheid is deze prachtige witte wijn ondanks de grote algemene bekendheid van Bourgogne een echte trouvaille.

Eigenschappen

Producent Domaine Caillot
Land Frankrijk
Herkomstgebied Bourgogne
Druivenras Chardonnay
Kleur Wit
Soort wijn Stil
Flesinhoud 750
Schroefdop Nee
Jaar 2013
Biologisch Nee
Biologisch zonder certificaat Nee
Drinken bij

Goed te combineren met verfijnde vissoorten gamba's met knoflook wit vlees en gevogelte. Maar ook erg lekker om zo te drinken.

Alcohol 12%
Geen reviews gevonden...