Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal

2013 Collovray Pays d'Oc Prieuré Sainte Croix Pinot Noir

Artikelnummer: 761408
EAN: Collovray Pays d'Oc Prieuré Sainte Croix Pinot Noir
SKU: 8228

Proefnotitie

Pinot Noir pur sang: fris kersenfruit en heerlijk sappig toegankelijk en soepel van smaak. Een goede begeleider van koude vleesschotels of licht kruidige gerechten.

Omschrijving

Liefhebbers van rode bourgogne zijn voortdurend alert op mooie en vooral betaalbare alternatieven. Teleurstelling ligt dan vaak op de loer want veel wijnstreken buiten de Bourgogne zijn te warm. Hierdoor verliest de pinot noir ‘koelklimaatdruif’ bij uitstek zijn frisse zuren. Pinot noir geldt bovendien als een lastig te verbouwen druif. Het is daarom wel te verklaren dat veel wijnboeren er maar niet aan beginnen.

David Serodes   Julien Collevray

Deze oogst van de wijnmakers David Serodes en Julien Collovray in de Zuid-Franse Limouxstreek komt echter heel dicht bij de stijl en kwaliteit van goede rode bourgogne. Het meest geschikte deel van Limoux is de zuidelijk gelegen Haute-Vallée dichtbij de uitlopers van de Pyreneeën. De wijngaarden liggen koel en fris op zo’n 500 meter boven de zeespiegel. Het rendement is beperkt tot maximaal 35 hectoliter per hectare. Na de gisting volgt een korte rijping op eikenhouten fusten. Fraaie wijn heerlijk in de lente én de hele zomer!

Eigenschappen

Producent Collovray
Land Frankrijk
Herkomstgebied Languedoc
Druivenras Pinot Noir
Kleur Rood
Soort wijn Stil
Flesinhoud 750
Schroefdop Nee
Jaar 2013
Biologisch Nee
Biologisch zonder certificaat Nee
Drinken bij

Een goede begeleider van koude vleesschotels of licht kruidige gerechten.

Alcohol 13%
Geen reviews gevonden...