Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal

2016 Château de Nages ButiNages Costières de Nîmes wit

Bestel 12 voor €8,00 per stuk en bespaar 8%
Artikelnummer: 639544
EAN: Château de Nages ButiNages Costières de Nîmes wit
SKU: 8035
Biologisch

Proefnotitie

Droge aromatische witte wijn uit Frankrijk met de geur van rijp geel fruit en een sappige frisse smaak. Uitstekend te combineren met frisse smaakvolle salades of visschotels.

Omschrijving

Witte rhône kan soms log en vlak van smaak zijn. De eigenzinnige wijnmaker Michel Gassier verandert dit beeld radicaal: hij brengt frisheid en finesse in zijn costières de nîmes.

Michel plukt de grenache blanc- (60%) en roussannedruiven (40%) vroeg wat voor frisse zuren zorgt. Vervolgens past hij vóór vergisting een koude inweking toe. Daarna laat hij de jonge wijn acht weken rijpen op de uitgewerkte gistcellen die regelmatig rondgeroerd worden.

In vaktermen heet deze methode bâtonnage: een techniek uit de Bourgogne die daar vrijwel systematisch wordt toegepast. Het resultaat is een frisse maar tegelijk ook sappige en ronde droge witte wijn met veel aromatische verfijning. Sterk onderscheidend van het grote sauvignon-chardonnay-aanbod en zeer aanbevolen!

Michel Gassier is inmiddels overgestapt naar biologisch boeren en vanaf de oogst 2013 zijn al zijn wijnen biologisch gecertificeerd.

Eigenschappen

Producent Château de Nages
Land Frankrijk
Herkomstgebied Costières de Nîmes
Druivenras Grenache Blanc
Kleur Wit
Soort wijn Stil
Flesinhoud 750
Schroefdop Ja
Jaar 2016
Biologisch Ja
Biologisch zonder certificaat Nee
Drinken bij

Uitstekend glas wijn bij vele frisse en smaakvolle salades of visschotels.

Alcohol 135%
Geen reviews gevonden...