Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal

2015 Cortes de Cima Alentejo Chaminé Tinto


Wijn van het jaar 2017 in Proefschrift Wijnconcours

Bestel 12 voor €8,05 per stuk en bespaar 8%
Beschikbaarheid: Op voorraad

Proefnotitie Cortes de Cima Alentejo Chaminé Tinto 

Volrood van kleur en met een pittig aroma van jam-achtig rood fruit, met kruidige en zondoorstoofde geuren. De smaak is vol en rond van inzet, met een frisse structuur en een aanhoudende, geurige afdronk met vanille.

Omschrijving

De rode Chaminé is de belangrijkste wijn van Cortes de Cima en heeft een volle, rijpe en sappige smaak. Ook hier vindt u een originele en onderscheidende mix van druiven.

De uit Spanje en Frankrijk afkomstige aragonez (tempranillo) en syrah worden gecombineerd met de typische, inheemse rassen zoals touriga nacional en trincadeira. Omdat de kwaliteit van de druiven zo goed is en ze goed zijn afgerijpt, is de wijn zonder de doorgaans flatterende eikenhoutrijping gebotteld. Hierdoor is de rode Chaminé heel geschikt om jong te drinken. Zelfs een beetje koel op een warme dag!

De Deen Hans Kristian Jørgensen en zijn Amerikaanse vrouw Carrie startten in 1988 met de aanplant van wijngaarden in de Alentejo, zuidoostelijk van Lissabon. Inmiddels zijn ze door The Wine Spectator uitgeroepen tot beste producent van deze grote wijnstreek en bekend om hun uiterst zuivere, niet door eikenhout gedomineerde rode en witte wijnen.

Geen reviews gevonden...