Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal - Boonstoppel Wijnen

2017 Cortes de Cima Alentejano Chaminé Branco

Bestel 12 voor €8,05 per stuk en bespaar 8%
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Indien voorradig. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag bij u in huis.

Proefnotitie Chaminé Branco

Droge witte wijn met een volgele tint en een fijn aroma van rijp geel fruit en florale tonen. De smaakstructuur is rond, zacht en aromatisch, met licht toast en hooi in de afdronk.

Omschrijving

De witte Chaminé komt van wijngaarden die bijna aan de Atlantische kust liggen. Hier is het oceaanwater nog relatief koel, waardoor de temperatuur in deze wijngaarden een stuk lager is dan in het binnenland. Tel hier de vele zonuren bij op en je hebt de ideale omstandigheden voor de rijping van witte druiven die hun frisheid behouden.

Chaminé wit is gemaakt van verdelho, sauvignon blanc, antão vaz en viognier. De combinatie van traditionele Portugese rassen en de aromatisch sterke sauvignon en viognier zorgt voor een vol smakende droge witte wijn. De wijn rijpt enkele maanden in tanks. Dit zorgt voor fraaie druivenaroma's in plaats van de snoepjesachtige gistingsgeuren die jonge wijnen vaak kenmerken.

De Deen Hans Kristian Jørgensen en zijn Amerikaanse vrouw Carrie startten in 1988 met de aanplant van wijngaarden in de Alentejo, zuidoostelijk van Lissabon. Inmiddels zijn ze door The Wine Spectator uitgeroepen tot beste producent van deze grote wijnstreek en bekend om hun uiterst zuivere, niet door eikenhout gedomineerde rode en witte wijnen.
Geen reviews gevonden...