• In NL Gratis verzending bij €50,-
  • Belgie gratis verzending bij € 75
  • Deutschland versandkostenfrei ab € 75
Bodegas Ponce Manchuela PF Viñas Viejas Bobal 2020
Bodegas Ponce Manchuela PF Viñas Viejas Bobal 2020 €18,60

Bodegas Ponce Manchuela PF Viñas Viejas Bobal 2020

€18,60
Op voorraad
  • Koop 12 voor €17,11 per stuk en bespaar 8%
  • Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 75,-
  • Voor 12.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
  • Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
  • Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
  • Klantenservice from 10:00 to 18:00
Informatie
Van ongeënte, ruim 85 jaar oude stokken
Puur rood fruit, verfijnde mineraliteit en subtiel eiken
Heerlijk bij wit vlees of gevogelte
 
 

Een heerlijke Bobal

Elegante, sappige rode wijn met een pure geurexpressie van framboos, rode kers, laurier, munt en toast. Heerlijk mondvullend en verleidelijk in smaak met rood fruit, een opwekkende frisheid en soepele tannine. De afdronk is aanhoudend met nuances van zwarte olijf en eiken. Mooi om zo te drinken. Ook heerlijk bij roergebakken gerechten met kalfsvlees, coq au vin of zachte kazen.

Spaanse wijn om een feestje bij te geven

P.F. is een adembenemend mooie prestigecuvée van Manchuela-pionier en Bobal-expert Juan Antonio Ponce afkomstig van een van zijn favoriete wijngaarden. Hij is beplant met ruim 85 jaar oude stokken bobal. Doordat ze van voor de druifluisplaag stammen (pre-phylloxera), zijn ze niet geënt op Amerikaanse onderstokken (pie franco). Dat is niet alleen een zeldzaamheid, maar levert ook een wijn met bijzondere diepgang en finesse op.

Juan Antonio bewerkt zijn wijngaarden op biodynamische wijze. De stokken in P.F. staan aangeplant op zandbodems – precies de reden dat ze de phylloxeraplaag overleefd hebben, want de druifluis (die de wortels van de planten aanvreet) gedijt slecht in zand. Het plukken doet Juan Antonio met de hand, in percelen Lincha, Gallo en Olivares.

Eenmaal geoogst vergisten de druiven aan de trossen, met behulp van druifeigen gisten. Het eerste geeft een verfijnde structuur, het tweede draagt bij aan een optimale terroirexpressie. Na tien maanden rijping in grote vaten van Frans eiken wordt de P.F. zonder klaring en ongefilterd gebotteld om niets van z’n authentieke karakter te verliezen.

Het resultaat is werkelijk verbluffend: wat een finesse, subtiliteit en complexiteit! Met een alcoholgehalte van slechts 13% zou je bijna niet geloven dat ‘ie uit heet en zuidelijk Spanje komt. Juan Antonio maakt maar 9000 flessen P.F., dus mis uw kans niet om deze prachtwijn te ontdekken. En de naam? Die slaat maar liefst drie vliegen in één klap: Pre-Fylloxera, Pie Franco én Ponce Familiar. Een voltreffer, in alle opzichten.

Specificaties
Druif: Bobal
Land: Spanje
Wijnstreek: La Mancha
Flesafsluiting: Kurk
Alcohol: 13,00%
Smaak: soepel & verfijnd
Houtrijping: Na tien maanden rijping in grote vaten van Frans eiken wordt de P.F. zonder klaring en ongefilterd gebotteld
Wat vinden wij?: Gerrit: Licht robijnrood gekleurde wijn met een pure geurexpressie van framboos, rode kers, laurier, munt en toast. Heerlijk mondvullend en verleidelijk in smaak met rood fruit, een opwekkende frisheid en soepele tannine. De afdronk is aanhoudend met nuan
Bodegas Ponce Manchuela PF Viñas Viejas Bobal 2020
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »