• Gratis verzending bij €50,- | Belgie bij €125,-
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Online bij een echte winkel!
2016 Cien y Pico Manchuela La Ceja
2016 Cien y Pico Manchuela La Ceja €9,30 €10,95

2016 Cien y Pico Manchuela La Ceja

€10,95 €9,30
Op voorraad
  • Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 125,-
  • Voor 16.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
  • Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
  • Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
  • Klantenservice from 09:00 to 17:00
Informatie
Hoog en koel gelegen wijngaarden
Frisheid én mediterrane rijpheid
Toekomst van modern Spaans wijnmaken
Heerlijk bij stokbrood en kaas

 

Proefnotitie Cien y Pico

Dieprood van kleur, aromatisch van geur met jammig rijp rood fruit, kruiden en eikenhout. De smaak is rond en soepel, de afdronk aromatisch en eindigend met milde tannine. Prima wijn bij vele licht gekruide koude schotels of gerechten van de grill.


Omschrijving


Cien y Pico betekent in het lokale dialect van de wijnstreek Manchuela zoiets als 'honderd jaar en nog iets' en slaat op de ouderdom van de bobal-wijngaarden die gebruikt worden voor de La Ceja. Manchuela is gelegen tussen La Mancha, Almansa en Jumilla. Als een van de meeste recente beschermde herkomstbenamingen in Spanje (het gebied heeft de D.O.-status sinds 2000), geniet het nog maar weinig bekendheid.

Bepalend voor de stijl van de wijnen is de hoge ligging van de wijngaarden: op 600 à 700 meter. Hierdoor koelt het in de warme Spaanse zomer ’s nachts sterk af en behouden de druiven frisheid. Cien y Pico staat voor ons als hét voorbeeld van hoge kwaliteit wijnmaken in Spanje. Geen loodzware, alcoholrijke wijnen, maar juist de productie van elegante, frisse wijnen van hoog en dus koel gelegen wijngaarden heeft de toekomst.

De kort in houten vaten gerijpte 'La Ceja' is onweerstaanbaar lekker, met een prachtig evenwicht tussen mediterrane rijpheid en koel-klimaat-frisheid. Que bueno!

 
 

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review