Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal

2016 Cortes de Cima Alentejo Courela Tinto

Bestel 12 voor €6,03 per stuk en bespaar 8%
Beschikbaarheid: Op voorraad

Proefnotitie Cortes de Cima Alentejo Courela Tinto

Volrood van kleur met een fris en kruidig aroma van vers rood fruit zoals rijpe bramen. De smaak is sappig, rond en toegankelijk met een aromatische afdronk van vanille en rijp fruit.

Omschrijving

De Courela is een fruitgedomineerde rode wijn met een soepele smaak en jeugdig karakter. Het is een originele blend van Portugese en internationaal bekende druiven, geheel afkomstig van Cortes de Cima-wijngaarden.

De uit Spanje en Frankrijk afkomstige aragonez (tempranillo) en syrah worden gecombineerd met het bekende, inheemse ras touriga nacional. De druiven worden met de hand geplukt en na de oogst direct ontsteeld en vergist in roestvrijstalen tanks. Vanwege de perfecte rijpheid van de druiven is de wijn zonder de doorgaans flatterende eikenhoutrijping gebotteld. Hierdoor is de rode Courela verleidelijk fruitig en heel geschikt om jong te drinken, desgewenst iets gekoeld op een warme dag!

De Deen Hans Kristian Jørgensen en zijn Amerikaanse vrouw Carrie startten in 1988 met de aanplant van wijngaarden in de Alentejo, ten zuidoosten van Lissabon. Hun wijnbedrijf Cortes de Cima is door het gezaghebbende Amerikaanse wijntijdschrift de Wine Spectator uitgeroepen tot beste producent van deze grote wijnstreek.

Geen reviews gevonden...