Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal - Boonstoppel Wijnen

2015 Domaine de Cristia Châteauneuf-du-Pape

Bestel 12 voor €30,82 per stuk en bespaar 8%
Artikelnummer: 459022
EAN: Domaine de Cristia Châteauneuf-du-Pape
SKU: 8408
Biologisch

Proefnotitie

Helderrode Franse wijn gemaakt van grenache- syrah- en mourvèdredruiven en met de frisse geur van rood fruit en kruiden. De smaak is vol en krachtig: ideaal bij fijne wildschotels.

Omschrijving

Een zeer fraaie Châteauneuf du Pape van maar liefst vijftig jaar oude grenache (75%) syrah (15%) en mourvèdre wijnstokken. De oogst is handmatig en bij aankomst in de wijnkelder worden de druiven nogmaals op kwaliteit en gezondheid geselecteerd. De wijn gist op betonnen cuves een techniek die menig innoverend producent weer terug oppakt! De temperatuur tijdens en na de gisting is veel constanter dan in minder gemakkelijk te isoleren tanks van roestvrijstaal. Het grootste deel van de wijn rijpt vervolgens 18 maanden verder. Ongeveer éénderde van de oogst verblijft daarvan 12 maanden op tweede- en derdejaars eikenhouten fusten. De assemblage heeft daardoor wel complexiteit en fruitexpressie maar geen overdreven houttonen.

Domaine de Cristia kan nu uitstekend gedronken worden en is desgewenst gemakkelijk tien jaar te bewaren. De wijngaarden liggen naast die van ster producent Rayas en zijn met ingang van de oogst 2008 volledig biologisch (Ecocert). Al driemaal (2003 2005 en 2007 Coup de Coeur in de Guide Hachette).

Eigenschappen

Producent Domaine de Cristia
Land Frankrijk
Herkomstgebied Rhône
Druivenras Grenache
Kleur Rood
Soort wijn Stil
Flesinhoud 750
Schroefdop Nee
Jaar 2012
Biologisch Ja
Biologisch zonder certificaat Nee
Drinken bij

Heerlijk bij fijne wildschotels.

Alcohol 15%
Geen reviews gevonden...