Tempranillo

22
Sorteren op:
Tempranillo (Spanje: Rioja, Ribera del Duero e.a. Spaanse regio’s, Portugal, Australië, Argentinië)
 
De Tempranillo bezit een dikke schil die hem beschermd tegen rotting als gevolg van vocht. De hiervan afkomstige wijnen zijn uitstekend geschikt voor vatlagering, want de Tempranillo is goed bestand tegen oxidatie. De druif wordt in de Rioja gemengd om zijn relatief lage zuurgraad en alcoholpercentage wat aan te vullen.
 
Herkenbare aroma’s: rood fruit (aardbeien, rode kers); zwart fruit (braambes, zwarte kers, zwarte bes); gedroogd fruit (pruim, dadels, vijg); aards (aarde, bos, natte bladeren); specerijen (laurier, drop, tabak, nootmuskaat, vanille); kruiden (oregano, salie, anijs) hout (vanille, zouthout, eikenhout, sigarenkist); gebrand (karamel, koffie, cacao, chocolade, gerookt).