• In NL Gratis verzending bij €50,-
  • Belgie gratis verzending bij € 75
  • Deutschland versandkostenfrei ab € 75
2017 Quinta do Crasto Vintage Port
2017 Quinta do Crasto Vintage Port €39,95

2017 Quinta do Crasto Vintage Port

€39,95
Op voorraad
  • Koop 12 voor €36,75 per stuk en bespaar 8%
  • Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 75,-
  • Voor 16.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
  • Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
  • Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
Informatie
Indrukwekkende vintage port voor idem prijs
Uit superieur en wijd gedeclareerd vintage-jaar 2016
Van topdomein Quinta do Crasto
De ideale geboorte- of jubileumwijn

 

FABULEUS OOGSTJAAR 2017

Indrukwekkende kracht en concentratie

Een unaniem tot vintage verklaarde oogst komt al niet zo vaak voor in de Portwereld, het is zo goed als uniek dat er twee opeenvolgende oogstjaren officieel tot vintage worden uitgeroepen. Oogst 2017 is zelfs de eerste ‘back-to-back declaration’ sinds 1872/73. We bedoelen maar… Hoewel ’16 en ’17 tot algemene vintage verklaard zijn vanwege hun uitzonderlijke kwaliteit, verschillen de oogsten aanzienlijk van karakter. Waar 2016 vooral een jaar van elegantie en finesse was, is 2017 een jaar van concentratie, kracht en structuur.

Dat heeft alles te maken met het hete en droge groeiseizoen. Het begon al met een uitzonderlijk droge winter, gevolgd door een heet en droog voorjaar. In juni was er zelfs sprake van een hittegolf in de Douro, met temperaturen van ruim veertig graden. Pas in juli viel er wat neerslag en daalden de temperaturen iets. De oogst viel zo’n drie weken eerder dan normaal. Hoewel de opbrengst wat lager was dan gemiddeld, was de kwaliteit van de druiven uitzonderlijk goed. Volgens wijnmaker Manuel Lobo konden de oude stokken zich onder de extreem hete omstandigheden namelijk perfect bewijzen.

Dit alles maakt deze Vintage niet alleen een indrukwekkende smaaksensatie, maar ook tot een ultieme kelderwijn, waar u nog jarenlang drinkplezier van zult hebben. Kortom, of u nu op zoek bent naar een geboorte- of jubileumwijn, of gewoon een enorme Portliefhebber bent of kent: mis deze fantastische wijn niet!

 

Let op: de wijnen rijpen nog op het vat. Levering zal medio oktober plaatsvinden.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review