Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal

Sous Vide


Wat alle topchefs doen: gevacumeerd koken onder druk (Sous Vide!)

*Nederlands vertaald

In een tijd waarin de belangstelling voor eten en koken, zowel thuis als in het restaurant, groter is dan ooit tevoren, levert Sous vide een waardevolle bijdrage aan onze culinaire wereld. Cruciaal bij deze nieuwe kookmethode is leren ontdekken welke combinatie van tijdsduur en temperatuur de beste resultaten geeft.

Weinig mensen realiseren zich dat de heerlijke geuren en aroma's die te ruiken zijn tijdens het kookproces in feite smaakstoffen zijn die verloren gaan aan het gerecht. De sous vide-bereidings-techniek voorkomt dit smaakverlies: door een gevacumeerd product op lage temperatuur langdurig te garen, behoud je de geuren en smaken in het gerecht, met als extra bonus dat het gerecht malser is dan je ooit met een traditionele bereiding zou lukken.

Sous Vide is een populaire kooktechniek die in restaurants al jaren wordt gebruikt, maar tot voor kort waren thuiskoks niet in staat om dezelfde resultaten te boeken. De benodigde apparatuur was nog altijd duur in aanschaf. De laatste jaren is er echter steeds meer toegankelijke sous vide-apparatuur op de markt gekomen.

Sous vide thuis is een van de eerste boeken die toegankelijke receptuur biedt voor de thuiskok. Het boek is ingedeeld op soort ingredienten (eieren, schaal- en schelpdieren, vlees, vis, gevogelte en groente) en geeft duidelijke instructies voor het sous vide-garen en de behandeling die als voorbereiding of nabereiding nodig zijn: een sous vide-gegaarde biefstuk wordt immers nog lekkerder door hem nog even in wat boter af te bakken bijvoorbeeld.

Geen reviews gevonden...

Gerelateerde producten

Loading...
Vlees

Vlees

€14,95
Wine Folly

Wine Folly

€22,99