Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal - Boonstoppel Wijnen

Vlees


Een standaardwerk dat zal inspireren om de kunst van het bereiden van vlees onder de knie te krijgen.

Petersons standaardwerk voor carnivoren, met ruim 175 recepten en 550 foto’s die laten zien hoe de ingewikkeldste gerechten te maken zijn.


Vlees begint met een informatief overzicht van de basistechnieken om vlees te bereiden: sauteren, roosteren, braden, smoren, larderen, stoven, pocheren, bakken, frituren, roerbakken, grillen, roken en barbecueën. Vervolgens komen per hoofdstuk de klassieke bereidingswijzen voor diverse vleessoorten die bij de slager of poelier verkrijgbaar zijn, aan de orde. Tussendoor geeft Peterson zijn geheimen prijs voor perfecte sauzen en jus. Tot slot legt hij uit hoe je zelfs worst, paté, terrines, bouillon en consommé kunt maken.
 
De duidelijke foto’s laten stap voor stap alle basisbereidingen zien: van het opbinden van kip tot het opdelen van een heel lam. Op de illustraties voor varkensvlees, rundvlees, lamsvlees en kalfsvlees zie je waar elk stuk vlees zich op het dier bevindt, zodat je meer begrip krijgt van het snijden en bereiden van vlees.
 
In het boek zijn ruim 175 recepten opgenomen. Een aantal hoogtepunten: gebraden kip met ricotta en salie – Coq au vin – Confit de canard met warme linzensalade – Lang gesmoord konijn – Ossobucco met venkel en prei – Lamstajine met rozijnen, amandelen en saffraan – Terrine van foie gras.


Geen reviews gevonden...

Gerelateerde producten

Loading...
Wine Folly

Wine Folly

€22,99