• In NL Gratis verzending bij €50,-
  • Belgie gratis verzending bij € 75
  • Deutschland versandkostenfrei ab € 75

Nieuw-Zeeland

5
Sorteren op:

In het land is ongeveer 35.000 hectare beplant met wijnstokken, dit is bijna driemaal meer dan in 2002.De Sauvignon blanc is het meest aangeplant en beslaat ongeveer twee derde van het totaal. De Pinot Noir en Chardonnay volgen beide met een aandeel van iets minder dan 10%. De druivenoogst kwam in 2011 voor het eerst boven de 300.000 ton uit en heeft zich hierboven gehandhaafd.

Het belangrijkste wijnbouwgebied in Nieuw-Zeeland is Marlborough. De speciale ligging tussen twee bergruggen in en nabij een grote hoeveelheid water (Grote Oceaan), samen met de unieke bodemgesteldheid (kiezelhoudend), zorgt voor een microklimaat dat uitermate geschikt is voor het telen van wijndruiven. Wijnen uit Marlborough vallen op door hun speciale aromatische kwaliteiten gemaakt van de Sauvignon blanc druif.

Ook de rode wijn heeft langzaam maar zeker vooruitgang geboekt. In het oosten van het Noorder Eiland wordt veel Merlot en ook Syrah verbouwd. Sommige van deze wijnen zijn van heel hoge kwaliteit. Maar het belanrijkste rode druivenras in Nieuw Zeeland is de Pinot Noir. Na een aarzelend begin is de teelt van dit ras heel belangrijk geworden vooral in het binnenland van het Zuidereiland en ook in het zuidelijk gedeelte van het Noordereiland rond Martinborough. Er is een grote verscheidenheid van Pinot Noir op de markt en sommige van deze wijnen kunnen uitstekend concurreren met het beste wat de rest van de wereld te bieden heeft.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »