Aardbeien en yoghurtbavarois

Ingrediënten:

  • 200 gram aardbeien
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 4,5 blaadje gelatine
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 eiwit van een biologisch ei
  • 1/2 citroen
  • 1 stengel rabarber
  • Fijne kristalsuiker
  • Bloemen

 

Ochtend:

  • Pureer de aardbeien en week de gelatine 5 minuten in koud water
  • Smelt de gelatine voorzichtig in de magnetron met een eetlepel aardbeienpuree
  • Meng de aardbeienpuree en gelatine, roer de yoghurt hier doorheen
  • Sla de eiwitten stijf in een ontvette kom met de kristalsuiker
  • Vouw met een spatel het eiwit er door, verdeel over 4 koffiekopjes en dek goed af

 

Net voor het eten:

  • Schil de rabarber, snijd er blokjes van en haal door de fijne kristalsuiker
  • Garneer de bavarois met de rabarber en bloemen

 

Wijn-spijs: La Caudrina Moscato d'Asti