• In NL Gratis verzending bij €50,-
  • Belgie gratis verzending bij € 75
  • Deutschland versandkostenfrei ab € 75

Badet-Clément

21
Sorteren op:

Bekend van Révélation en Pontificus

Wijnproducent Badet Clément & Co. is een bedrijf van deze tijd. Het benadert het wijnmaken vanuit een andere hoek: de jonge eigenaars, het echtpaar Delaunay, zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van merkwijnen. Ze zijn allebei oenoloog, allebei opgegroeid binnen traditionele wijnfamilies in de Bourgogne en allebei geschoold in de Nieuwe Wereld. Een stel dus dat verder kijkt dan de Bourgogne lang is.

Inmiddels werkt Badet Clément & Co. samen met wijndomeinen in de Bourgogne, Rhône en Languedoc. Daarbij kiest het alleen voor bedrijven met wijngaarden van hoge kwaliteit en werken ze met een vast team deskundige wijnmakers die het werk begeleiden. Of ze komen zelf langs: de mensen van Badet Clément reizen het hele jaar kriskras door Frankrijk om te overleggen en toezicht te houden op het wijnmaken en blenden. De Vlaamse Hilde Chevillot (oenoloog) is verantwoordelijk voor de Cour des Dames wijnen.

Aantrekkelijke prijs


De Delaunays hebben een zwak voor de Languedoc, omdat deze streek in veel opzichten op Californië lijkt, waar ze tijdens hun opleiding voor vielen. In de Languedoc wordt meer dan elders in Frankrijk geëxperimenteerd en gezocht naar wijnen die aansluiten bij de smaak van een internationaal publiek. In de Languedoc maakt het dynamische echtpaar daarom ook zelf wijn: de Révélation en de Pontificis. Zeer vakkundig gemaakt, erg lekker en heel aantrekkelijk geprijsd.

 

Het Wijnhuis spreekt

Badet Clément is het verhaal van twee wijnmakers, gepassioneerd door de diversiteit van wijnen en wijngaarden, bezeten door een liefde voor de aarde en een voorliefde voor goed uitgevoerd werk ...

Met onze voeten geworteld in traditie en onze handen reiken naar innovatie, neemt ons bedrijf al meer dan 20 jaar deel aan de heropleving van wijnen uit de Bourgogne, de Languedoc en de Rhônevallei.

Door op de hoogte te blijven van de marktbehoeften en aandacht te hebben voor onze omgeving, beschouwen we onze cuvées als momenten van plezier voor degenen die ze proeven. De harmonie tussen de wijn, de context en de mensen die ervan genieten, vertegenwoordigt onze visie van het perfecte akkoord.

Met steeds veeleisender wordende verwachtingen en eisen, biedt Badet Clément wijnen aan waarvan het unieke karakter het verhaal vertelt van hun terroirs en de ruimdenkendheid van de professionals die ze bedenken, elk op hun eigen manier.

Altijd een open geest behouden , betekent een onbeperkte en creatieve kijk behouden, standpunten en ideeën met elkaar verbinden, verschillende terroirs ontmoeten en de expressie van verschillende druivensoorten toestaan. Het is ook het startpunt voor het stimuleren van discussie, duurzame samenwerking en innovatie.

Met respect voor de knowhow die aan ons is doorgegeven en ondersteund door de rijkdom en diversiteit van onze wijngaarden, brengen we met integriteit en altruïsme ruimdenkendheid in elke fase van de evolutie van wijn. Van onze bedrijfscultuur tot de eerste slok uit het glas, ons motto is

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »