• In NL Gratis verzending bij €50,-
  • Belgie gratis verzending bij € 75
  • Deutschland versandkostenfrei ab € 75

Mousserende wijn

65
Sorteren op:

De lekkerste mousserende wijn in Dordrecht

Op zoek naar een mooie mousserende wijn? Dan ben je bij Boonstoppel Wijnen | Het Wijnportaal op het juiste adres. Met Ruim 30 heerlijk moussernde wijnen uit de hele wereld, heb je keuze genoeg. Al jaren kan je bij ons terecht voor de lekkerste betaalbare moussernde wijn. Bestel eenvoudig online jou favoriete mousserende wijn. Kom je er niet uit neem dan gerust contact met ons op, dan helpen we je verder. Of kom gezellig langs bij onze wijnwinkel in Dordrecht.

 

Aanbiedingen van mousserende wijn

Eigenlijk is elke wijn bij ons in de aanbieding, als je het maar per 12 flessen besteld. Dan krijg je bij ons 8% korting. Verder hebben wij maandelijks nieuwe wijnen in de actie, deze vind je terug in ons wijnbericht. Hier geldt niet de 12 flessen korting op. Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. Zo loopt u geen voordeel meer mis!

 

Bubbeltjeswijn, cava, prosecco, franciacorta, cremant de Bourgogne, sekt en als Champagne

Mousserende wijn is wijn met koolzuurgas. Verreweg het grootste deel van deze wijnen zijn witte wijnen. Er zijn echter ook rosé en rode varianten te koop. De zoetheid van mousserende wijn verschilt van droog tot zoet. De oorsprong van deze wijn ligt in Frankrijk, om deze reden worden de manieren van het produceren van mousserende wijn ook in het Frans aangeduid. Bij de méthode traditionelle ontstaat het koolzuur in de mousserende wijn bij de tweede gisting. Het koolzuur blijft in fles waardoor de kwaliteit van de wijn het beste blijft na het inschenken. Bij de méthode Charmat, die ook wel méthode cuve close wordt genoemd, vindt de gisting plaats in een tank tijdens de tweede gisting. Aansluitend wordt de mousserende wijn in de fles gedaan.

De derde methode is de méthode gazéifié. De wijn wordt mousserend gemaakt nadat het gistingsproces bijna of in het geheel is uitgewerkt. Vervolgens wordt koolzuur in de wijn gespoten, waarna het mousserende wijn kan worden genoemd. Bij deze methode zullen bubbels het snelst verdwijnen nadat de wijn in het glas is geschonken.

De Duitse benaming voor mousserende wijnen is sekt. Uitsluitend mousserende kwaliteitswijnen mogen zo worden genoemd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »