Tartaar van rauwe zalm

Ingrediënten voor 4 personen:
• 300 gram verse zalmfilet
• 1 el olijfolie
• 1 el kappertjes, fijngesneden
• 1 lente ui, schoongemaakt en fijngesneden
• 1 el koriander, fijngesneden
• 1 el peterselie, fijngesneden
• 1 tl knoflook, heel fijngesneden
• 1 el mirin
• 2 el limoensap
• 1 tl limoenrasp
• 1 bakje tuinkers
• 1 el sesamzaadjes

Bereiding


1. Ontdoe de zalmfilet van de bruine strepen op zijn rug. Deze
kunnen het gerecht een wat bittere smaak geven.
2. Snijd de zalm eerst in reepjes dan in kleine blokjes. Vermeng
met een eetlepel olijfolie en zet in de koeling tot vlak voor het
serveren.
3. Meng alle overige ingrediënten, behalve tuinkers en
sesamzaad in een kom.
4. Roer een paar minuten voor het serveren het kruidenmengsel door de zalmblokjes en breng op smaak met zout en
versgemalen peper.
5. Maak met behulp van een bak ring van ongeveer 10 cm doorsnee op elk bord een rondje zalm.
6. Knip de tuinkers en verdeel op en rond de zalmtartaar.
7. Verhit de sesamzaadjes heel even in een pan en strooi ze als garnering over de borden.

Bronvermelding: Foodteam

Wijnspijs:

Castelo de Medina Rose