• In NL Gratis verzending bij €50,-
  • Belgie gratis verzending bij € 75
  • Deutschland versandkostenfrei ab € 75

Rosé

61
Sorteren op:

Rosé wijn online kopen?

Koop eenvoudig online je favoriete rosé bij Hetwijnportaal.nl of kom naar de winkel van Boonstoppel Wijnen.  De rosé wijn staat uitgebreid beschreven. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact op! Besteld u voor 16 uur en we hebben hem voorradig in de winkel, dan sturen we hem meteen naar u op. Wist je dat je bij 12 flessen, 8% korting krijgt (aanbiedingen uitgezonderd).

Provence rosé, bestel de lekkerste!

Rosé is een heel eigen wijntype; het is geen lichte rode wijn en zeker niet resultaat van het mengen van rode en witte druiven! Goede rosé maken is een delicaat proces. In de Provence hebben ze er een specialisme van gemaakt. De typische Provence-rosé is bleek van kleur en is licht qua alcoholpercentage (veelal 12 à 12,5% alcohol). Dat laatste is best fijn als het warm is en als je een flesje voor de lunch bestelt. 


Ons assortiment rosé wijnen hebben we in ruim 25 jaar opgebouwd. Al deze expertise zorgt voor prachtige rosé wijnen voor de pure wijnliefhebber en juist heerlijke doordrinkbare rosé wijnen voor de beginnende wijndrinker of feestjes.

 

Vinificatie van Rosé

Tegenwoordig wordt de vinificatie van rosé op twee manieren uitgevoerd. Bij de zogenaamde saignéex methode wordt in de beginfase van de fermentatie een deel van de rode wijn afgetapt, veelal 15-20%, met als doel de concentratie van de (rode) wijn te verhogen. Het afgetapte deel wordt dan verder vergist als witte wijn en dit wordt de saignée rosé. De op deze wijze gemaakte wijnen hebben vaak een relatief diepe, aardbeienkleur, redelijk wat body en aromatische complexiteit.


Rosés uit de Provence worden meestal gemaakt met pressurage directe ofwel directe persing, voorafgegaan door enkele uren koude schilinweking voor de extractie van aroma’s en kleur. Het uitgeperste sap wordt daarna gevinifieerd als witte wijn. Dit type rosé heeft een lichtere, zalmachtige kleur, een lichte body en aromatische finesse. Vanuit de oudheid was er een voorkeur voor dit type wijnen. Dus is dit in feite de ‘traditionele’ versie! Met deze stijl onderscheidt de Provence zich van de meeste andere rosé’s in de wereld, omdat die veelal met de saignée methode worden gemaakt. Een nadeel van de focus op de primaire, fruitige aroma’s is de relatief korte houdbaarheid van de wijnen. Eigenlijk moeten ze in het jaar volgend op de oogst worden gedronken. Daarbij komt nog dat de periode waarin ze normaal worden geconsumeerd, lente en zomer, kort is.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »