• In NL Gratis verzending bij €50,-
  • Belgie gratis verzending bij € 75
  • Deutschland versandkostenfrei ab € 75

Cantine Due Palme

21
Sorteren op:

Cantine Due Palme

Cantine due palme is een coöperatie in Apulie. Dat wil zeggen dat due palme druiven koopt van de omliggende wijnboeren. Wijnmaker Angelo Maci hanteert een zeer strikt regiem en selectie van de druiven. Dit blijkt jaar naar jaar door de uitmuntende resultaten bij de internationale en nationale wijngidsen en wijnconcoursen.

 

Domiziano negroamaro del salento

Onze domiziano negroamaro del salento is Nederland meerdere keren verkozen als huiswijn van het jaar. Internationaal gooit de due palme salice del salento selvarossa al jaren hoge ogen met ondermeer 3 glaasjes in de toonaangevende gambero rosso.

Helemaal in de hak van de laars van Italië, dicht bij Brindisi in de streek Salento (regio Puglia), ligt Cantine Due Palme. Deze coöperatie werd in 1989 opgericht en is nu, met 1000 leden en 2200 hectare wijngaarden, een van de grootste en actiefste coöperaties van Zuid-Italië.

Het leuke van deze grote coöp is dat ze de Salentijnse wijnbouwtradities in ere wil houden, zoals het oeroude gebruik om de wijnstokken in gobeletvorm te snoeien. Ook verwerkt men oude, inheemse druivenrassen zoals negroamaro, aleatico, fiano, malvasia nera en susumaniello. Dat laatste ras is heel productief in zijn jonge jaren, terwijl de opbrengst later drastisch afneemt. Dat is, zo denken de wijnboeren hier, de reden waarom hij susumaniello heet, wat ‘beladen als een ezel’ betekent.

Cantine Due Palme staat natuurlijk wel met beide benen in de 21e eeuw: de kelder heeft een oppervlakte van 45.000 m2 en bevat alle snufjes die een moderne wijnmakerij nodig heeft, van een oenologisch centrum tot roterende vergistingstanks en een eigen laboratorium.

Nu ook Pinot Grigio

Naast minder bekende druivenrassen gebruikt deze coöp ook druiven als sangiovese, pinot nero, cabernet sauvignon, merlot en syrah voor rood, en pinot bianco, chardonnay en sauvignon blanc voor wit. Het assortiment bestaat uit rood, wit en rosé, mousserend wit en rosé, en zoet rood en wit. Stuk voor stuk wijnen met een warm Zuid-Italiaans karakter.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »