Romige pasta met citroen, peterselie en pijnboompitten

Hoofdgerecht: 4 personen Bereiding: ca. 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • 75 gram pijnboompitten
  • 300 gram verse pasta
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie (geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas)

 

Bereiden

  • Was de schil van de citroen goed schoon. Rasp de schil eraf en pers de citroen. 
  • Pel en snipper sjalot en knoflook
  • Verhit de olie in een wok en bak op laag vuur sjalot, knoflook en pijnboompitten ca. 5 minuten.
  • Breng intussen een grote pan met water en wat zout aan de kook.
  • Kook de pasta in 3 à 5 minuten beetgaar en giet af.
  • Roer de helft van de citroenschil en alle crème fraîche door het sjalotmengsel als de sjalot glazig is. 
  • Breng de saus op smaak met citroensap en versgemalen peper.
  • Schep de pasta en de peterselie door de saus.
  • Breng op smaak met nog wat citroenrasp, een beetje citroensap, peper en zout. 
  • Serveer direct. Geef er eventueel geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas bij.

 

Wijn-spijs: Arjolle Equilibre Chardonnay