Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal

1998 Taylor's Vintage Port Quinta de Vargellas

Proefnotitie

Minerale neus, zwarte bessen en kersenparfum. Een solide wijn, voldoende krachtig, fijne tannines en lekker vol fruit.
Het volle karakter van de wijn komt in de nasmaak eveneens tot uitdrukking, aardige tannines en juist geconcentreerd fruit.

Omschrijving

Jaartal 1998 begon zeer nat er viel zelfs zoveel regen dat de traditionele terraswijngaarden dreigden weg te spoelen. Vervolgens brak een koude lente aan met temperaturen halverwege april die net boven het vriespunt lagen! Mei was veelbelovend, het kwik bereikte hogere waarden dan gemiddeld en ook de zomer brak hitterecords. De druiven hingen kerngezond aan de ranken en in de Douro was men voorzichtig optimistisch.
Op 20 september echter, werd na lange dagen van regen maar aangevangen met de oogst. De vochtige condities waaronder de vruchtjes de lagares bereikten zouden worden weerspiegeld in de wijnen. Het werd de kleinste oogst sinds een decennium – vooral in de oudere gaarden soms wel tot 60% verlies – en de concentratie van het vruchtvlees was lager dan gewoonlijk. Desalniettemin is Taylor´s er in geslaagd een goede Vintage samen te stellen die alleen iets sneller op dronk zal zijn dan andere jaargangen.

 

Geen reviews gevonden...