Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal

2000 Quinta do Passadouro Vintage Port

Proefnotitie

Deze Vintage Port heeft nog een prachtig donkerpaarse kleur. Zeer aromatisch, volop pruimen, kersen, bosvruchten en gekonfijt fruit. Stevig, vol en rond in de mond, zeer geconcentreerd, erg fruitig op een achtergrond van vanille, cacao en zachte tannines.

Omschrijving

De steile wijngaarden van Quinta do Passadouro liggen op een bodem van schilfersteen, op een hoogte van 100-300 meter boven de zeespiegel. De gemiddelde leeftijd van de wijnranken voor deze vintage is 40 jaar, met uitschieters van 50-80 jaar oud. Ze zijn aangeplant op verschillende wijzen: op ‘patamares’, ‘ao alto’ (op zijn Bourgondisch in verticale rijen), en traditioneel op met schilferstenen ommuurde terrassen. De opbrengst is heel laag: 15-25 hl/ha. 

Het is een blend van diverse druivenrassen van één oogstjaar. Net als bij de rode wijnen van dit huis worden de druiven met de hand geplukt en met de voeten getreden in granieten ‘lagares’. Wanneer de gewenste restzoet graad is bereikt wordt de alcoholische gisting gestopt door toevoeging van kwalitatief hoogwaardig wijnalcohol. De jonge portwijn wordt vervolgens 2 jaar op eikenhouten vaten opgevoed. Dat gebeurt deels in ‘pipas’ (550 liter), deels in ‘toneis’ (5500 liter). 

 

 

Geen reviews gevonden...