Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal - Boonstoppel Wijnen

2010 Chateau Ame de Musset Lalande de Pomerol


Topkwaliteit bordeaux van iconische wijnmaker. Zeer goede oogst 2010. Klassiek, met de toegankelijkheid van pomerol merlot. Komt nu fraai op dronk, rijpt nog makkelijk tot 2020.

Proefnotitie

Fraaie, volrode kleur, pittig en kruidig van geur met rood fruit en lichte, kruidige nuances van eikenhout. De smaakstructuur is vol, krachtig en evenwichtig in de afdronk met rijpe tannine.

Omschrijving

De beste wijnen van Lalande-de-Pomerol wedijveren met goede pomerol en saint-emilion. Zo ook de prachtige Ame de Musset, sinds 2004 eigendom van Pascal Delbeck.

Deze inmiddels iconische wijnmaker stopte in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw het verval van Premier Grand Cru Classé Château Ausone in Saint-Emilion en bracht het hoge niveau weer terug bij dit topdomein.

De kleine vijf hectaren tellende wijngaard in Lalande-de-Pomerol is beplant met 80% merlot en ieder 10% cabernet sauvignon en cabernet franc. Jaarlijks worden er slechts zo’n 20.000 flessen geproduceerd. Pascal Delbeck toont zijn kunsten en maakt een schoolvoorbeeld bordeaux van hoge kwaliteit, met complexiteit en prachtige rijpe tannine.

De invloed van vijftien maanden rijping in vaten van Frans eiken - waarvan de helft nieuw en de helft één jaar oud - is verleidelijk aanwezig en bouwt in de loop der jaren fraai af. We kochten de laatste dozen van de oogst 2010, een van de mooiste oogstjaren. Ame de Musset is nu goed op dronk, maar kan gemakkelijk tot tien jaar na de oogst verder rijpen.

 
Geen reviews gevonden...