Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal - Boonstoppel Wijnen

2014 Château Peyrou Castillon Côtes de Bordeaux Colombe de Peyrou

Bestel 12 voor €10,58 per stuk en bespaar 8%
Artikelnummer: 100709
EAN: Château Peyrou Castillon Côtes de Bordeaux
SKU: 5708
Biologisch

Proefnotitie Colombe de Peyrou

Dieprode wijn uit de Bordeaux met een krachtig aroma van vers fruit eikenhout en gebrande tonen. De smaak is pittig. Jong gedronken uitstekend bij gegrild vlees; na enige jaren rijping heerlijk bij wild.

Omschrijving

De icoonwijn van Cathérine Papon is Château Peyrou gelegen op de grens met Saint-Emilion en vallend onder de herkomstbenaming Castillon - Côtes de Bordeaux. De inmiddels volledig biologisch gecertificeerde wijngaard van 45 hectare is beplant met merlot (80%) en beide cabernet druiven.

Het kleihoudende bodemtype en de ligging op een helling zorgen voor een bescheiden rendement en de traditionele vinificatie leidt vervolgens tot een klassieke bewaarwijn. Mits gedecanteerd al goed jong te drinken.
Maar Château Peyrou laat het allermooiste zien na enkele jaren rijping.

Met de ware bordeaux kenmerken: geraffineerd en eenmaal op dronk fluwelig van smaak en met een lange afdronk. Topklasse wijn van een uitstekende oogst en consistent door de jaren heen. Niet voor niets werden ook de twee voorgaande oogsten uitstekend beoordeeld.

De meeste rode wijn wordt gemaakt om relatief snel op dronk te zijn en is niet geschikt voor opleg. De oorzaak ligt meestal in een wat hoger rendement al dan niet in combinatie met een aangepaste wijnbereiding. Hierdoor krijgt de wijn minder concentratie en is ze sneller op dronk.

Maar er zijn ook wijnen die geschikt zijn voor opleg en toch al in hun jeugd kunnen bekoren. Een goed voorbeeld is de productie van Cathérine Papon uit de regio rondom Saint-Emilion. Zij maakt geconcentreerde rode bordeaux met bewaarpotentieel. U kunt haar wijnen echter ook jong drinken maar dan bij voorkeur na decanteren of in combinatie met een stevige (vlees)schotel.
Nog een paar plekken over in uw wijnrek? Laat haar wijnen dan zeker nog een tijdje verder rijpen!

 

Geen reviews gevonden...

Gerelateerde producten