Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal

2014 Domaine Saint Antonin Languedoc Les Jardins


Jeugdige, frisse rode wijn met heerlijk fris rood fruit en kruiden in de geur. De smaak zet soepel en aromatisch in; de afdronk is vol, rond en geurig.

Artikelnummer: 639411
EAN: Domaine Saint Antonin Languedoc Les Jardins
SKU: 6023
Biologisch

Proefnotitie

Jeugdige frisse rode wijn met de geur van fris rood fruit en kruiden. De smaak is soepel en vol. Eventueel lichtjes gekoeld lekker bij vele voor- en hoofdgerechten van rund- of kalfsvlees.

Omschrijving

Frédéric Albaret laat zien dat hij ook voor een kleine prijs terroirgetypeerde rode wijn voor alledag kan maken. Hij bewijst waarin een kleine producent sterk kan zijn: het maken van een kwaliteitswijn die royaal boven het gemiddelde uitsteekt in een geheel eigen en elegante stijl.

Zijn productie is beperkt maar dat is voor ons geen probleem. De handelaren in massawijnen laten doorgaans beperkt verkrijgbare wijnen liggen; bij ons is er juist plaats voor deze parels.

Les Jardins heeft fruit en finesse van biologische en op leisteengrond aangeplante syrah- grenacheen carignandruiven. Albaret vestigde in 2011 definitief zijn reputatie toen de prachtige oogst 2010 Les Jardins door het Duitse culinaire wijnmagazine ‘Der Feinschmecker’ werd uitgeroepen tot beste rode wijn onder de 10 euro!

Eigenschappen

Producent Domaine Saint-Antonin
Land Frankrijk
Herkomstgebied Languedoc
Druivenras Grenache
Kleur Rood
Soort wijn Stil
Flesinhoud 750
Schroefdop Nee
Jaar 2013
Biologisch Ja
Biologisch zonder certificaat Nee
Drinken bij

Toegankelijke wijn eventueel lichtjes gekoeld lekker bij vele voor- en hoofdgerechten van rund- of kalfsvlees.

Alcohol 14%
Geen reviews gevonden...