Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal

2017 Domaine du Tremblay Quincy


Uitdagend alternatief voor de bekende sancerre en pouilly-fumé knisperende, frisdroge sauvignon heerlijk als aperitief en klassiek bij salade met geitenkaas zeer goede oogstkwaliteit.

Artikelnummer: 49274
EAN: Domaine du Tremblay Quincy
SKU: 6888

Omschrijving

De kleine wijnstreek Quincy ligt in het wijngebied van de Loire, iets westelijk van de beroemde Sancerre en Menetou-Salon, en geldt als een relatief koel gebied. Heel anders dan bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk. Dat proef je in wijn die gemaakt wordt van druiven die meer tijd nodig hebben om te rijpen en hierdoor meer zuren behouden.

Deze quincy smaakt frisser dan een sauvignon uit een 'warm' klimaat. Jean Tatin, eigenaar van het Domaine du Tremblay, maakt van de druiven van oude sauvignonwijnstokken een verrukkelijke en uiterst zuivere droge witte wijn. Blind geproefd kan deze wijn gemakkelijk worden aangezien voor een goede sancerre. Kenmerkend zijn het sappige fruit, de zuiverheid en een frisse doordrinkbaarheid. Kortom, een sprekend voorbeeld van een klassieke sauvignon.

Producent Domaine du Tremblay
Land Frankrijk
Herkomstgebied Loire
Druivenras Sauvignon Blanc
Kleur wit
Soort wijn Stil
Flesinhoud 750
Schroefdop Nee
Jaar 2016
Biologisch Nee
Duurzaam  
Biologisch zonder certificaat Nee
Drinken bij pFraaie sauvignon die uitstekend harmonieert met vele voorgerechten zoals salades en koude visschotels Ook erg lekker bij gepocheerde of gebakken visp
Alcohol 125%

 

Geen reviews gevonden...