Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal - Boonstoppel Wijnen

2016 Château Pajzos Tokaj Furmint


Een spannende, droge Tokaj uit Hongarije

Bestel 12 voor €8,88 per stuk en bespaar 8%
Artikelnummer: 250395
EAN: Château Pajzos Tokaj Furmint
SKU: 7129

Proefnotitie

Verfijnde aromatische droge witte wijn met de geur van bloemen kruiden laurier en noten. De smaak is zacht en mild met een pittige afdronk. Uitstekende wijn bij royale visschotels of gevogelte.

Omschrijving

De witte tokaj van de legendarische furmintdruif heeft al eeuwenlang een goede reputatie. Met name de zoete wijnen zijn wereldberoemd. Droge witte furmint was eigenlijk niet zo interessant tót de intrede van moderne ‘oenologie’ met haar geavanceerde vinificatietechnieken. Dit bleek wel toen we - na heel veel andere Hongaarse wijnen - deze Pajzos proefden!

De Franse eigenaar van dit wijnhuis de familie Laborde van het vermaarde Château Clinet in Pomerol heeft zich ook gespecialiseerd in droge witte wijn. Met behulp van moderne keldertechnieken maakt Ronan Laborde deze hedendaagse droge tokaj. Hij is wars van uniformiteit en enkelvoudige aroma’s.

Pajzos Tokaj landschap

Ronan voegt dan ook geen gistcultuur toe maar gebruikt de ‘wilde’ gist uit de wijngaard en kelder. Bovendien laat hij houtrijping achterwege. Hij toont hiermee respect voor de traditionele furmintdruif en het bijzondere terroir in de regio Tokaj-Hegyalja. Het resultaat is een heerlijke droge witte wijn die een opvallende plaats inneemt in ons assortiment.

Eigenschappen

Producent Château Pajzos
Land Hongarije
Herkomstgebied Tokaj
Druivenras Furmint
Kleur Wit
Soort wijn Stil
Flesinhoud 750
Schroefdop Ja
Jaar 2014
Biologisch Nee
Biologisch zonder certificaat Nee
Drinken bij

Uitstekende wijn bij royale visschotels of gevogelte.

Alcohol 115%
Geen reviews gevonden...