• In NL Gratis verzending bij €50,-
  • Belgie gratis verzending bij € 75
  • Deutschland versandkostenfrei ab € 75

Chateau Haut Puech

1
Sorteren op:

Chateau Haut Puech, een parel in de Languedoc

Eigenaar Gerard Bru is een selfmade man. Vermogend geworden na verkoop van een bedrijf en dit vermogen gestoken in een stuk land ten noordwesten van Montpellier. Behalve een paar olijfbomen was daar verder niets. Geen wijnstok te bekennen in ieder geval.

Nog geen A.O.C., maar Gerard had alle vertrouwen in dit terroir met de kleigronden en leisteen. Vanaf dat moment is Chateau Haut Puech uitgegroeid tot een prestigieus domein met maar 187ha wijngaard. Ze maken 10 verschillende rode wijnen, 2 witte wijnen en 3 rose wijnen verdeeld over de gebieden Coteaux du Languedoc, Pic Saint Loup en Saint Drezery.

Olijven en truffels

Naast wijn heeft Gerard ook altijd ruimte gelaten voor de olijfbomen die hij aantrof op het land zoals hij het heeft gekocht. De oude bomen nemen nog altijd 15ha in beslag. De olijven worden nog altijd geoogst en omgetoverd tot olijfolie in beperkte oplage. Deze is alleen verkrijgbaar in de winkel op het domein.

Nog een bijzonderheid op het domein bij Chateau Puech Haut. Er kunnen truffels gevonden worden! Een ander stuk land van ongeveer 15ha staat vol met oude eiken. Op dit stuk land kan het zwarte goud worden gevonden: zwarte truffel!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »