Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal - Boonstoppel Wijnen

2017 Cazas Novas Vinho Verde Escolha


Licht zoetige en iets parelende wijnen die u wellicht kent van een vakantie in Portugal.

Bestel 12 voor €8,00 per stuk en bespaar 8%
Beschikbaarheid: Op voorraad

Proefnotitie Cazas Novas

Frisse, zuivere droge witte wijn met een fruitig aroma van appel, perzik en wat citrus. Sappig en aromatisch van smaak, mooi in balans en een geurige afdronk.

Omschrijving

Er is een nieuwe stijl vinho verde, die alerte sommeliers nu graag inkopen. Deze is van een heel ander niveau dan de licht zoetige en iets parelende wijnen die u wellicht kent van een vakantie in Portugal. De nieuwe, droge wijn zit boordevol rijp fruit en heeft een aantrekkelijke frisheid, waardoor de wijn uitermate goed combineert met gerechten.

Een kleine groep producenten, waaronder de veelgeprezen Anselmo Mendes, veroorzaakt de kwaliteitsrevolutie die dit gebied nodig heeft. Er is leven na sauvignon blanc, schreef een Engelse wijnschrijver die verrukt raakte van de Cazas Novas vinho verde. Wij vonden deze prachtige wijn bij de kleine producent Cazas Novas, die ongeveer dertig hectaren eigen wijngaard bewerkt in de subregio Baião. Dit is het warmste en meest droge deel van het doorgaans koele en vochtige vinho verde-gebied.

De wijnen bezitten een rijpe en mondvullende smaak, maar met behoud van het frisse, bijna mineralige karakter van vinho verde. Anselmo Mendes is als adviseur verbonden aan Cazas Novas en zorgt samen met wijnmaker Diogo Fonseca Lopes voor een onberispelijke kwaliteit met een duidelijke Mendes-signatuur.

Deze blend wordt gemaakt van twee lokale druivenrassen: avesso (75%) en loureiro (25%). Volledig zonder contact met eikenhout gemaakt, waardoor de mooie en kenmerkende druivenaroma's bewaard blijven. Zeer aanbevolen als kennismaking met de vinho verde van de toekomst.
Geen reviews gevonden...