• Gratis verzending bij €50,- | Belgie bij €125,-
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Online bij een echte winkel!
DeMorgenZon  2015 DeMorgenzon Maestro Blue
2015 DeMorgenzon Maestro Blue €21,45

2015 DeMorgenzon Maestro Blue

€21,45
Op voorraad
  • Bestel 12 voor €19,73 per stuk en bespaar 8%
  • Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 125,-
  • Voor 16.00 besteld? Vandaag nog verzonden!*
  • 1 fles gratis bestel 12 flessen en betaal er automatisch 11**
  • *indien voorradig (078-6140208) **Exclusief aanbiedingen
Informatie

Proefnotitie DMZ Maestro Blue

Helderrood van kleur en intens van geur met jammig fruit, lichte eikenhouttonen en een milde kruidigheid. De smaak is zacht en elegant van inzet en ontwikkelt een rijke en warme afdronk met soepele tannine.

Omschrijving 

De Maestro Blue is Carl van der Merwes nieuwe rhônestijl-blend van circa 45% grenache, 30% mourvèdre en 20% syrah, aangevuld met petite syrah (durif) uit Stellenboschkloof. Deze imponerende en tegelijk verfijnde rode wijn heeft aroma’s van rijp fruit en is medium krachtig van smaak, met zijdezachte tannine en een lange aromatische afdronk. Carl, topwijnmaker van DeMorgenzon, gebruikt geen toegevoegde gist en laat de druiven apart van elkaar spontaan gisten in betonnen kuipen. Zo bereikt hij maximale druiven- en terroirexpressie. Hierna volgt een rijping van achttien maanden in een selectie van kleine vaten van 300 en grote van 3.000 liter. De geur en smaak van het eikenhout is hierdoor heel gedoseerd aanwezig en ondergeschikt aan de rijpingstonen van de wijn. Er is een sterke trend, ook in warme wijngebieden, om meer elegantie in wijn te brengen met een bescheiden invloed van eiken. Wijnen die ook door sommeliers in de topgastronomie geschonken kunnen worden in combinatie met verfijnde gerechten. Carl van der Merwe bevestigt met deze bijzonder fraaie Maestro zijn kwaliteit als groot wijnmaker en zijn terechte lidmaatschap van het exclusieve Cape Winemakers Guild.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review