Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal

Domaine Sérol Côte Roannaise Eclat de Granite


De Gamay-druif van granietbodems.

Bestel 12 voor €12,51 per stuk en bespaar 8%
Beschikbaarheid: Op voorraad

Domaine Serol, Cote Roannaise

Stéphane en Carine Sérol maken van 29 hectaren wijngaard, aan de voet van het Massif Central, een serie prachtige wijnen die in de betere, Franse gastronomie een uitstekende reputatie hebben. Hoewel veel dichter gelegen bij Fleurie dan bijvoorbeeld Sancerre is de AOP Côte Roannaise desondanks onderdeel van de Loire-wijnstreek. De bodem bevat veel graniet en de wijnen zijn fris-mineralig. Een ideale combinatie voor het maken van een stijl wijn die steeds meer liefhebbers kent. Geen eikenhout, pure fruitexpressie en door zijn frisheid, heerlijk doordrinkbaar. Dit is dé wijn bij charcuterie, kazen en stokbrood.

Cuvee Eclat de Granite

Éclat de granite is een voortreffelijke frisrode gamay (variant Saint Romain). De druiven worden met de hand geoogst en fermenteren in cementen cuves met de natuurlijke gist. Hierna rijpt de Éclat de Granite nog 6 maanden in dezelfde cuves en wordt na een lichte filtering gebotteld. 

Volrood van kleur met licht paarse nuances; pittig fruitig van geur met kruiden en bramen. De smaak zet soepel in met een frisse ontwikkeling en eindigt met een evenwichtige afdronk met licht tannine. Volle, maar soepele rode wijn, heerlijk om licht gekoeld te drinken bij koude voorgerechten of gegrilde schotels.

Geen reviews gevonden...