Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal - Boonstoppel Wijnen

2016 Eradus Sauvignon Blanc Marlborough


Karakteristiek sauvignon blanc uit nieuw zeeland (marlborough), ook geserveerd in 3-sterren restaurant de Fat-Duck in Londen

Bestel 12 voor €14,67 per stuk en bespaar 8%
Beschikbaarheid: Op voorraad
Vlakbij het plaatsje seddon, in de awatare valley (marlborough) liggen de prachtige wijngaarden van eradus wines. Het microklimaat (weinig regen, veel zon en 's zomers koele nachten) en de bodem lenen zich uitstekend voor het specifieke karakter van de nieuw zeelandse wijnen. De arme rotsachtige grond zorgt voor de zo typische mineraliteit en grassige tonen. 
 
In 2004 nam Michiel Eradus, samen met zijn vrouw Hanna, het domein over van zijn vader Har, die het wijngoed in 1982 startte nadat hij vanuit Nederland was geemigreerd. De produktie komt van de 12 ha eigen wijngaarden (pinot noir, sauvignon blanc en pinot gris).
De wijn wordt gevoerd door beroemde restaurants als de Fat Duck*** in Londen, 
Chez Panisse
*** in San Francisco, Nobu en Jamie Oliver’s Fifteen in Melbourne.
 
Eradus sauvignon blanc
Een rijke neus met tonen van citrus, vers gemaaid gras, kruisbessen en perzik. De smaak is mondvullend, complex, sappig en mineraal en de lange afdronk fris en zuiver. Kortom een optimaal rijpe wijn die volledig in balans is. Te consumeren tussen nu en 18 maanden.
Review door Fred, Geplaatst op 12-04-2016.
Gedronken in een restaurant en toch maar even opgezocht. Snel in huis en ook daar veel hij niet tegen!
2016 Eradus Sauvignon Blanc Marlborough wordt beoordeeld met 5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen
Uw review toevoegen