• In NL Gratis verzending bij €50,-
  • Belgie gratis verzending bij € 75
  • Deutschland versandkostenfrei ab € 75
Karthäuserhof Ruwer Eitelsbacher Karthäuserhofberg Riesling Auslese 2019
Karthäuserhof Ruwer Eitelsbacher Karthäuserhofberg Riesling Auslese 2019 €44,95

Karthäuserhof Ruwer Eitelsbacher Karthäuserhofberg Riesling Auslese 2019

€44,95
Op voorraad
  • Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 75,-
  • Voor 12.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
  • Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
  • Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
Informatie

In de winkel verkopen we veel van onze kelderschatten. Onze klanten weten de kelder goed te vinden! We proberen de voorraad goed bij te houden, maar wil je zeker zijn van de beschikbaarheid voordat je een bestelling plaatst? Neem dan even contact met ons op als er nog maar enkele flessen beschikbaar zijn.

 

Riesling Auslese van druiven uit de Grosse Lage Karthäuserhofberg. Deze beschut gelegen wijngaard ligt aan de rivier Ruwer, waar deze bijna overgaat in de Mosel. Het domein Karthäuserhof heeft de volledige wijngaard in bezit en maakt hier een geweldige droge Riesling GG. Van laat geoogste en geselecteerde druiven maken ze daarnaast deze prachtige Riesling Auslese. De charme van dit type wijnen is hun geweldige zoetzuurbalans, aromatische intensiteit en het niveau van complexiteit en verfijning dat na enkele jaren rijping ontstaat.

Het suikergehalte en de rijpe aroma's worden uitgebalanceerd door wijnzuren die zo typerend zijn voor Duitse riesling. En hoewel de smaak behoorlijk veel diepgang kent, blijft ook de lichtvoetigheid van de wijn bewaard - mede dankzij de zeer bescheiden 8,5 procent alcohol. De wijn is jong al zeer plezierig om te drinken, maar kan gemakkelijk tien(tallen) jaren worden opgelegd.

Proefnotitie

In de geur rijp geel en tropisch fruit, sinaasappelschil en een nuance van honing en kiezelstenen. In de mond rijk zoet én friszuur. Complex, spannend en met een grote lengte.

Drinken bij

Drink deze wijn bijvoorbeeld bij tarte tatin, gekarameliseerde ananas of andere desserts met fruit. Ook een fijne combinatie met uitgesproken kazen.

Houdbaarheid

Op dronk vanaf 2022 en goed tien(tallen) jaren houdbaar.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »