Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal
Castelo de Medina

2017 Castelo de Medina Castilla y Léon Castelo rosado

Bestel 12 voor €7,73 per stuk en bespaar 8%
Wijnhuis: Castelo de Medina
Artikelnummer: 993223
EAN: Castelo de Medina Castilla y Léon Castelo rosado
SKU: 7037

Proefnotitie Castelo de Medina rosé

Dé zomerrosé: licht zalmroze van kleur en fijn fruitig van geur met nuances van rijpe vruchten en kruiden. Heel geschikt als aperitief maar ook heerlijk bij koude voorgerechten de barbecue en vis.

Omschrijving

Provençaalse rosé wordt in Nederland steeds populairder. Dat is ook Sara Román opgevallen de wijnmaakster van Castelo de Medina in Rueda. Deze zeer competente afgestudeerde ‘oenologe’ werd in 2013 nog de winnaar van het grote Mundus Vini wijnconcours: haar verdejo werd uitgeroepen tot beste Spaanse witte wijn.

Een maker van goede witte wijn is meestal ook in staat om rosé van hoog niveau te creëren omdat de vinificatie sterk op elkaar lijkt. Dat geldt zeker voor Sara die een rosé in Provençaalse stijl maakt.

In Spanje zijn lichte zalmroze tinten voor rosé vrijwel onbekend maar de grenachedruiven uit Rueda lenen zich hier prima voor. Een directe zachte persing van dit blauwedruivenras geeft dezelfde zalmkleurige tint als in de Provence.

Hiermee vergeleken smaakt de Castelo wat sappiger en smeuïger dan het Franse origineel. Het is dus dankzij de invloed van het Ruedaterroir geen kopie geworden: deze Spaanse rosé heeft een eigen karakter. Sara en haar equipe hebben er een prachtige wijn van gemaakt en werden beloond met een gouden medaille op het Internationale Wijnconcours van Lyon.

Eigenschappen

Producent Bodegas Castelo de Medina
Land Spanje
Herkomstgebied Rueda
Druivenras Grenache
Kleur Rosé
Soort wijn Stil
Flesinhoud 750
Schroefdop Ja
Jaar 2016
Biologisch Nee
Biologisch zonder certificaat Nee
Drinken bij

Dé zomerrosé: geschikt als aperitief maar ook heerlijk bij koude voorgerechten de barbecue en vis.

Alcohol 13%
Geen reviews gevonden...