• In NL Gratis verzending bij €50,-
  • Belgie gratis verzending bij € 75
  • Deutschland versandkostenfrei ab € 75
Chateau de la Jaubertie Bergerac Rouge 2019
Chateau de la Jaubertie Bergerac Rouge 2019 €10,80

Chateau de la Jaubertie Bergerac Rouge 2019

€10,80
  • Koop 12 voor €9,94 per stuk en bespaar 8%
  • Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 75,-
  • Voor 12.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
  • Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
  • Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
Informatie
soepele, verfijnde rode wijn
'gewone' bergerac op zijn best
elegant, fris en evenwichtig
prima bij vlees, zowel van de grill als gebraden

Mooie rode wijn uit de Bergerac

Franse volrode wijn met een aroma van rood fruit en eikenhout. Gemaakt van merlot- en cabernetdruiven. De smaak is soepel elegant en fris. Lekker bij gerookte ham en gevogelte.

Merlot met Malbec

Sinds Hugh Ryman de volledig verfranste Engelse eigenaar van Ch̢teau de la Jaubertie in de Bergerac tot rust is gekomen na zijn avonturen als flying winemaker kon hij zich goed concentreren op dit mooie domein. En dat was nodig ook want het is helemaal niet gemakkelijk om in de Bergerac een goede boterham aan je wijnen te verdienen.

Ryman heeft de wijngaard herplant en het aantal stokken per hectare verhoogd tot 4500 à 5000, van groot belang voor de kwaliteit. Dit is een geslaagde jaargang, in het algemeen beter dan in de Bordeaux.

Deze rode wijn is een blend van wijnen van klassieke streekdruiven: 60% merlot, 15% cabernet sauvignon, 15% cabernet franc en 10% malbec. Een klein deel van de wijn, zo'n 20%, ondergaat een korte rijping op Amerikaans eiken, waardoor hij een aangenaam, bijna onmerkbaar vleugje vanille krijgt.

Dit is 'gewone' bergerac op zijn best, met aangenaam kersen en pruimen, lekker stevig en sappig in de smaak, goede zuren; een fijn glas rood.

Hugh Ryman over de verschillen tussen Bordeaux en Bergerac:

Ryman: “Vergeleken met Bordeaux is ons klimaat anders. Er is minder neerslag en het klimaat is meer continentaal, met koudere winters en warmere zomers. Dit maakt in feite biologische wijnbouw in Bergerac gemakkelijker dan in Bordeaux en verklaart waarom momenteel al 11% van de appellation biologisch gecertificeerd is.

Hoewel we dezelfde druiven aanplanten, geeft de invloed van het klimaat ons een andere kwaliteit druif. Daarom hebben we, vooral bij onze rode wijnen, de manier van wijn maken aangepast. Doorgaans hebben we meer kleur, natuurlijke rondheid en structuur in onze rode wijnen, en meer rijp fruit en natuurlijke frisheid in de witte.

Voor de rode wijnen zoeken we nu ook naar laat rijpende druiven zoals malbec en cabernet franc. Deze doen het uitermate goed in bergerac en maken hét verschil met bordeaux. Hetzelfde geldt voor witte wijnen: we hebben volop oude stokken sémillon die een fantastisch resultaat geven. In smaak zijn onze rode bergeracwijnen soepeler, ook hebben ze meer kleur en rijper fruit.'

Specificaties
Druif: Merlot 60%, Malbec 30%, Cabernet Franc 10%
Land: Frankrijk
Wijnstreek: Bergerac
Flesafsluiting: Kurk
Alcohol: 13,50%
Smaak: soepel & verfijnd
Houtrijping: Een klein deel van de wijn (zo'n 20%) ondergaat een korte rijping in Amerikaans eiken
Wat vinden wij?: Rob: Volrode wijn met een fijn aroma van rijp rood fruit en licht eikenhout. De smaak is soepel en elegant en eindigt aromatisch en fris. Een goed glas evenwichtige wijn!
Chateau de la Jaubertie Bergerac Rouge 2019
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »