• Gratis verzending bij €50,- | Belgie bij €125,-
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Online bij een echte winkel!
2015 Chateau de la Jaubertie Bergerac Rouge
2015 Chateau de la Jaubertie Bergerac Rouge €8,95

2015 Chateau de la Jaubertie Bergerac Rouge

€8,95
  • Bestel 12 voor €8,23 per stuk en bespaar 8%
  • Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 125,-
  • Voor 16.00 besteld? Vandaag nog verzonden!*
  • 1 fles gratis bestel 12 flessen en betaal er automatisch 11**
  • *indien voorradig (078-6140208) **Exclusief aanbiedingen
  • Klantenservice from 09:00 to 17:00
Informatie

Proefnotitie Jaubertie Bergerac Rouge

Franse volrode wijn met een aroma van rood fruit en eikenhout. Gemaakt van merlot- en cabernetdruiven. De smaak is soepel elegant en fris. Lekker bij gerookte ham en gevogelte.

Omschrijving

Sinds Hugh Ryman de volledig verfranste Engelse eigenaar van Ch̢teau de la Jaubertie in de Bergerac tot rust is gekomen na zijn avonturen als flying winemaker kon hij zich goed concentreren op dit mooie domein. En dat was nodig ook want het is helemaal niet gemakkelijk om in de Bergerac een goede boterham aan je wijnen te verdienen.

Ryman heeft de wijngaard herplant en het aantal stokken per hectare verhoogd tot 4500 à 5000, van groot belang voor de kwaliteit. Dit is een geslaagde jaargang, in het algemeen beter dan in de Bordeaux.

Deze rode wijn is een blend van wijnen van klassieke streekdruiven: 60% merlot, 15% cabernet sauvignon, 15% cabernet franc en 10% malbec. Een klein deel van de wijn, zo'n 20%, ondergaat een korte rijping op Amerikaans eiken, waardoor hij een aangenaam, bijna onmerkbaar vleugje vanille krijgt.

Dit is 'gewone' bergerac op zijn best, met aangenaam kersen en pruimen, lekker stevig en sappig in de smaak, goede zuren; een fijn glas rood.

Hugh Ryman over de verschillen tussen Bordeaux en Bergerac:

Ryman: “Vergeleken met Bordeaux is ons klimaat anders. Er is minder neerslag en het klimaat is meer continentaal, met koudere winters en warmere zomers. Dit maakt in feite biologische wijnbouw in Bergerac gemakkelijker dan in Bordeaux en verklaart waarom momenteel al 11% van de appellation biologisch gecertificeerd is.

Hoewel we dezelfde druiven aanplanten, geeft de invloed van het klimaat ons een andere kwaliteit druif. Daarom hebben we, vooral bij onze rode wijnen, de manier van wijn maken aangepast. Doorgaans hebben we meer kleur, natuurlijke rondheid en structuur in onze rode wijnen, en meer rijp fruit en natuurlijke frisheid in de witte.

Voor de rode wijnen zoeken we nu ook naar laat rijpende druiven zoals malbec en cabernet franc. Deze doen het uitermate goed in bergerac en maken hét verschil met bordeaux. Hetzelfde geldt voor witte wijnen: we hebben volop oude stokken sémillon die een fantastisch resultaat geven. In smaak zijn onze rode bergeracwijnen soepeler, ook hebben ze meer kleur en rijper fruit.'

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review