Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal

2012 Château Poitevin Médoc Cru Bourgeois


Uitermate goede en plezierige bordeaux

Bestel 12 voor €13,75 per stuk en bespaar 8%
Beschikbaarheid: Op voorraad

Proefnotitie Château Poitevin

Volrood van kleur en fraai en intens van geur, met nuances van eikenhout, licht geroosterde geuren en rijp rood bessig fruit. Rond en evenwichtig van smaak, met een lange aromatische afdronk.

Omschrijving

Château Poitevin is een van de vele, vrij anonieme cru bourgeois-wijngaarden in het noordelijke deel van de Médoc, het gebied dat tamelijk ver verwijderd ligt van de 'grote namen'. Saint-Estèphe, de meest noordelijke gemeente van de Haut-Médoc, ligt al bijna dertig kilometer zuidelijker van de Médoc. Verklaarbaar dus dat Château Poitevin en collegae in deze uithoek van Bordeaux geen grote bekendheid genieten.

Hier komt weliswaar geen wijn van grand cru-niveau vandaan, maar wel uitermate goede en plezierige bordeaux. Zoals van dit wijngoed, waar Guillaume en Natacha Poitevin de wijngaarden bewerken volgens de 'agriculture raisonnée'; een werkwijze met onder meer een minimum aan gewasbeschermingsmiddelen. De wijn wordt op klassieke wijze gemaakt, waarbij nauw wordt samengewerkt met de bekende oenoloog Antoine Medeville. Na de gisting rijpt de wijn ongeveer twaalf maanden in kleine eikenhouten fusten.

 
Geen reviews gevonden...