Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal - Boonstoppel Wijnen

2012 Fonseca Guimaraens Vintage Port 0,375ltr

Proefnotitie


Diep robijnrood tot zwart van kleur. Zeer fijne en complexe aroma’s van bosbessen verweven met discrete geuren van hars, balsamico en lokale wilde kruiden. De smaak van het donkere fruit heeft een verrassende frisheid, terwijl de stevige tannines zowel structuur als volume geven. Heerlijk sappige afdronk dankzij de aroma's van framboos en cassis. De 2012 Guimaraens is zeer fijn en mooi in balans en combineert de diepte en rijkdom van Quinta do met de Panascal met de bedwelmende geuren van de Pinhão vallei.

Omschrijving


Gemaakt in de jaren waarin een Fonseca Vintage niet wordt gedeclareerd, werden de Guimaraens Vintage Ports traditioneel samengesteld uit de beste producten van twee Pinhão vallei landgoederen van de firma, Cruzeiro en Santo António. In de afgelopen jaren is Fonseca’s vlaggenschip Quinta do Panascal uitgegroeid tot een steeds belangrijker component.
De winter was veel kouder en droger dan gebruikelijk, met slechts 183,6 mm regenval tussen november en maart. Maar aanhoudend goed weer in juni en juli leidde tot een gezonde ontwikkeling van de druiven. Groene oogst gebeurde iets later dan gebruikelijk. De druivengroei was echter opmerkelijk voor de tijd van het jaar, en dat zorgde voor een continue rijping van de gewassen tot aan de oogst. Wijnmaker David Guimaraens: "De droge winter en koele lente hebben geleid tot lage opbrengsten en veel aromatische intensiteit. De wat koelere rijping gedurende het seizoen heeft frisse zuren en zuiverheid toegevoegd.


Geen reviews gevonden...