Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal - Boonstoppel Wijnen

2014 Counterpoint Sonoma Mountain Cabernet Sauvignon


Donkergekleurde Cabernet met een geconcentreerd fruitig aroma van bessen, kirsch en ingetogen eikenhout. De intense en krachtige smaak bezit rijpe en aanhoudende tannine; zeer evenwichtig en fraai!

Artikelnummer: 993037
EAN: Counterpoint Sonoma Mountain Cabernet Sauvignon
SKU: 2627

Proefnotitie

Donkergekleurde Cabernet met een geconcentreerd fruitig aroma van bessen kirsch en ingetogen eikenhout. Fraaie begeleider van krachtige wildschotels en kruidige gerechten.

Omschrijving

Laurel Glen is een van de iconische wijnmakers van Californië. De huidige wijngaarden zijn aangeplant in 1970 toen Patrick Campbell op kleinschalige en ambachtelijke wijze begon met wijn maken. Hij cultiveerde zelfs een eigen kloon van de cabernet sauvignon die door de gerenommeerde Universiteit van Davis werd erkend en geregistreerd.

De combinatie van hooggelegen op het oosten gerichte wijngaarden op de hellingen van Sonoma Mountain de rotsachtige bodem en de gematigde temperatuur is uniek en verleent deze rijpe cabernet sauvignon zijn fraaie en evenwichtige karakter.

Counterpoint wordt gemaakt van druiven met de meest zachte tannines en is geschikt om direct na aankoop te drinken. De rijping op deels nieuwe fusten van Frans en Amerikaans eikenhout (respectievelijk 30% en 10%) draagt bij aan de smeuïge en luxe smaak. Indrukwekkende wijn uit Sonoma waar al in 1812 de eerste druivenstokken werden aangeplant door Russische kolonisten.

Eigenschappen

Producent Laurel Glen
Land Verenigde Staten
Herkomstgebied Sonoma Valley
Druivenras Cabernet Sauvignon
Kleur Rood
Soort wijn Stil
Flesinhoud 750
Schroefdop Nee
Jaar 2011
Biologisch Nee
Biologisch zonder certificaat Nee
Drinken bij

Fraaie begeleider van krachtige wildschotels en kruidige gerechten.

Alcohol 14.3%
Geen reviews gevonden...