Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal
DeMorgenZon

2015 DeMorgenzon Stellenbosch Maestro White

Bestel 12 voor €19,23 per stuk en bespaar 8%
Wijnhuis: DeMorgenZon
Artikelnummer: 990359
EAN: DeMorgenzon Stellenbosch DMZ Maestro White
SKU: 6876

Proefnotitie DMZ Maestro White

Krachtige droge witte wijn met een rijk aroma van rijp tropisch fruit en verfijnde houttonen. Fraaie wijn prima bij vele visgerechten maar ook erg lekker bij gevogelte of kalfsvlees.

Omschrijving

DeMorgenzon Estate is niet alleen een zeer fraai wijndomein hier staat ook alles in het teken van kwaliteit. De wijngaarden liggen op het hogere en koele gedeelte van Stellenbosch tussen de 200 en 400 meter boven de zeespiegel. De filosofie van DeMorgenzon: fruitigheid en expressiviteit van de Nieuwe Wereld combineren met elegantie en verfijning van de Oude Wereld. Dat uit zich bij DeMorgenzon in wijnen met een plezierige doordrinkbaarheid.

De Maestro White is een blend van ongeveer een kwart roussanne en een kwart chardonnay aangevuld met ongeveer gelijke delen grenache blanc chenin blanc en viognier. De toonaangevende Platter’s wijngids rekent de Maestro White tot de beste witte wijnen van Zuid-Afrika.

De wijngaarden hebben een laag rendement circa 30 hectoliter per hectare en de druiven bezitten een natuurlijk fris zuurgehalte. Na de gisting rijpt de Maestro White gedurende tien maanden in kleine eikenhouten fusten. Na een lichte filtering volgt de botteling. Inmiddels heeft de wijn een indrukwekkende palmares en kunnen wij slechts een bescheiden hoeveelheid van deze wijn inkopen!

Eigenschappen

Producent DeMorgenzon Estate
Land Zuid-Afrika
Herkomstgebied Stellenbosch
Druivenras Chenin Blanc
Kleur Wit
Soort wijn Stil
Flesinhoud 750
Schroefdop Nee
Jaar 2014
Biologisch Nee
Biologisch zonder certificaat Nee
Drinken bij

Fraaie wijn. Prima bij vele visgerechten maar ook erg lekker bij gevogelte of kalfsvlees.

Alcohol 14%
Geen reviews gevonden...