• In NL Gratis verzending bij €50,-
  • Belgie gratis verzending bij € 75
  • Deutschland versandkostenfrei ab € 75
2017 Les Chemins de Peyrou Bordeaux
2017 Les Chemins de Peyrou Bordeaux €10,80

2017 Les Chemins de Peyrou Bordeaux

€10,80
Op voorraad
  • Koop 12 voor €9,94 per stuk en bespaar 8%
  • Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 75,-
  • Voor 12.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
  • Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
  • Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
Informatie
Geconcentreerde rode bordeaux met bewaarpotentieel
Van uitsluitend handgeplukte merlotdruiven
Decanteren – beluchten in een karaf – aanbevolen
Dé wijn bij pittig vlees of kaas

 

Proefnotitie Les Chemins de Peyrou Bordeaux

Heldere volrode wijn met de krachtige geur van nieuw eikenhout en gebrande kruidige nuances. Lekker bij pittige en krachtige (vlees)schotels of kazen.

Omschrijving

Les Chemins de Peyrou komt van een twee hectaren kleine wijngaard, net buiten de wijngrenzen van Saint-Emilion. Eigenaresse en wijnmaakster Cathérine Papon maakt er een prachtige, schoolvoorbeeld 'rechteroever' bordeaux van. Hoe kan het ook anders. Papon is geboren en getogen in Saint-Emilion en bezit de Grand Cru Château Gaillard en de fantastische Castillon, Château Peyrou. Zij maakt de wijn uitsluitend van handgeplukte merlot druiven, gevolgd door een traditionele vinificatie en een korte rijping op eikenhouten fusten.

Cathérine is overtuigd van een biodynamische werkwijze en haar wijngaarden zijn dan ook bio-gecertificeerd. Het resultaat is een geconcentreerde rode wijn die graag gedecanteerd - beluchten in een karaf - wil worden. Een voortgezette rijping op fles van minimaal een jaar geeft de wijn nog meer complexiteit in geur en smaak.

De meeste rode wijn wordt gemaakt om relatief snel op dronk te zijn en is niet geschikt voor opleg. De oorzaak ligt meestal in een wat hoger rendement, al dan niet in combinatie met een aangepaste wijnbereiding. Hierdoor krijgt de wijn minder concentratie en is ze sneller op dronk.

Maar er zijn ook wijnen die geschikt zijn voor opleg en toch al in hun jeugd kunnen bekoren. Een goed voorbeeld is de productie van Cathérine Papon uit de regio rondom Saint-Emilion. Zij maakt geconcentreerde rode bordeaux met bewaarpotentieel. U kunt haar wijnen echter ook jong drinken, maar dan bij voorkeur na decanteren of in combinatie met een stevige (vlees)schotel.
Nog een paar plekken over in uw wijnrek? Laat haar wijnen dan zeker nog een tijdje verder rijpen!

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »