Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal - Boonstoppel Wijnen

2014 Sepp Moser Kremstal Grüner Veltliner Schnabel

Artikelnummer: 883234
EAN: Sepp Moser Kremstal Grüner Veltliner Schnabel
SKU: 7605
Biologisch

Proefnotitie

Volumineuze krachtige witte wijn uit het Oostenrijkse Kremstal. De volle sappige smaak blijft geconcentreerd. Uitstekend bij visschotels asperges of bij de Aziatische keuken.

Omschrijving

Oostenrijk speelt een belangrijke rol in de wereld van witte topwijnen maar de meeste wijnen zijn slechts sporadisch buiten dit bergland te vinden. Dit komt doordat bijna 80% van de relatief kleine productie moeiteloos in Oostenrijk zelf wordt verkocht. Grootschalige wijnbouw is er vrijwel niet en er wordt ingezet op hoge kwaliteit.

Belangrijke troef is de grüner veltlinerdruif. De biodynamisch werkende Niki Moser excelleert met deze druif en geldt als een van de toppers in het Kremstal. Zijn allerbeste witte wijn de Schnabel komt van een wijngaard met dikke kalksteenhoudende grond (löss). Dit is een prachtige volumineuze en indrukwekkende witte wijn!

Niki Moser

Door het lage rendement komt de zo kenmerkende kruidige expressie van de grüner veltliner volledig tot ontplooiing. Deze wijn is nu fraai op dronk maar kan - zoals veel andere grote en geconcentreerde witte wijnen - gemakkelijk nog vele jaren verder rijpen.

Heerlijk in combinatie met talrijke gerechten maar ook een beleving zonder erbij te eten.

Eigenschappen

Producent Weingut Sepp Moser
Land Oostenrijk
Herkomstgebied Kremstal
Druivenras Grüner Veltliner
Kleur Wit
Soort wijn Stil
Flesinhoud 750
Schroefdop Nee
Jaar 2014
Biologisch Ja
Biologisch zonder certificaat Nee
Drinken bij

Uitstekend bij visschotels in combinatie met asperges of bij Aziatische gerechten.

Alcohol 13.5%
Geen reviews gevonden...