Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal
Collefrisio

2015 Collefrisio Montepulciano d'Abruzzo


Loepzuivere sappige biowijnen uit Italië

Bestel 12 voor €8,79 per stuk en bespaar 8%
Wijnhuis: Collefrisio
Artikelnummer: 990397
EAN: Collefrisio Montepulciano d'Abruzzo
SKU: 7608
Biologisch

Proefnotitie Collefrisio Montepulciano d'Abruzzo

Volrode wijn uit Italië met een krachtig en kruidig aroma. De smaak is zacht en fris en past heel goed bij gekruide pastagerechten of gegrild vlees van de barbecue.

Omschrijving

Deze mooie Abruzzenwijn onderscheidt zich overtuigend van de grote plas lichte en dunne wijnen die vooral op hoge rendementen gericht zijn. Met zijn wijnbedrijf Collefrisio toont De Luca welke kansen deze nog ondergewaardeerde regio heeft. De druiven voor deze rijke volle en tegelijkertijd ook soepele rode wijn worden laat pas in de tweede helft van oktober én in perfect gezonde staat geoogst.

Optimaal rijpe druiven zorgen voor sappigheid en fruit maar ook voor zachte tannine: belangrijke voorwaarden voor een plezierige doordrinkbaarheid. Op warme dagen smaakt de wijn licht gekoeld nog beter. Het hele jaar door inzetbaar bijvoorbeeld bij salades en barbecue maar ook lekker bij robuuste stoofschotels.

Collefrisio
Loepzuivere sappige biowijnen uit Italië

In tegenstelling tot de grote dominante coöperaties in de Zuid-Italiaanse Abruzzen hanteert de kleine Azienda Collefrisio wijnbereidingstechnieken die gericht zijn op hoge kwaliteit en behoud van typiciteit. In de biologisch bewerkte wijngaarden worden uitstekende wijnen gemaakt die tot de allerbeste van de regio behoren.

Amedeo De Luca en Antonio Patricelli bezitten bovendien het Italiaanse gevoel voor stijl en hebben onlangs de etiketten bijzonder verfraaid. Voor hen is het duidelijk dat niet alleen de wijn goed moet smaken maar de verpakking minstens zo belangrijk is! Filarè is de opvolger van de Collefrisio Zero serie.

Eigenschappen

Producent Azienda Collefrisio
Land Italië
Herkomstgebied Abruzzen
Druivenras Montepulciano
Kleur Rood
Soort wijn Stil
Flesinhoud 750
Schroefdop Nee
Jaar 2015
Biologisch Ja
Biologisch zonder certificaat Nee
Drinken bij

Een goede begeleider van gekruide pastaschotels of gegrild vlees van de barbecue.

Alcohol 13.5%
Geen reviews gevonden...