Geen producten gevonden...
Volg Het Wijnportaal

2015 Conterno Fantino Barbera d'Alba Vignota


Uitbundige Italiaanse wijn met een diepe, volrode kleur en een fruitig aroma van bessen en kersen.

Bestel 12 voor €17,89 per stuk en bespaar 8%
Artikelnummer: 883406
EAN: Conterno Fantino Barbera d'Alba Vignota
SKU: 7415

Proefnotitie

Uitbundige Italiaanse wijn met een diepe volrode kleur en een fruitig aroma van bessen en kersen. De frisse krachtige smaak past goed bij koude vleesschotels kruidige pasta of gegrild vlees.

Omschrijving

Conterno Fantino – opgericht in 1982 door Claudio Conterno en Guido Fantino – is inmiddels een wijnicoon in Barolo. Als vertegenwoordiger van de moderne barolostijl maakt deze producent fantastische en toegankelijke wijnen van de nebbiolodruif. Gelukkig hebben de twee getalenteerde wijnmakers ook een passie voor de barbera, die andere beroemde druif in Piemonte.

De wijnstokken staan op een toplocatie in Monforte d'Alba, direct naast de beste barolowijngaarden. De pluk is laat, pas in oktober, en het rendement laag. De rijping is daardoor lang en gelijkmatig, een absolute voorwaarde om het beste uit deze druif te halen. Want onrijpe barberadruiven, te vroeg geoogst van ongunstig gelegen wijngaarden of van hoge rendementen, zorgen voor een onaangename, agressieve zure smaak. Hoe anders is deze beeldschone Conterno Fantino.

Door de rijpe oogst en het verblijf van tien maanden op eikenhout is het een genot om de wijn nu al in zijn jeugd te drinken. Bij voorkeur bij de maaltijd of met een mooie Italiaanse ham of salami.
 
 
 
Geen reviews gevonden...