Olim Bauda Tenuta Olim Bauda Barbera d'Asti Le Rocchette 2017
Tenuta Olim Bauda Barbera d'Asti Le Rocchette 2017 €17,55

Tenuta Olim Bauda Barbera d'Asti Le Rocchette 2017

€17,55
  • Koop 12 voor €16,15 per stuk en bespaar 8%
  • Gratis verzending NL vanaf € 50,- | België vanaf € 125,-
  • Voor 16.00 besteld? Vandaag nog verzonden!
  • Bij 12 flessen 8% korting (exclusief aanbiedingen)
  • Vragen? Bel naar onze winkel: +31(0)78-6140208
Informatie
bijzonder fraaie rode wijn van de frisse barberadruif
achttien maanden eikenhoutrijping
complex, rond en soepel
uitstekende maaltijdwijn 

 

Prachtige Barbera d'asti

Volrode kleur en pittig kruidig van geur, met wat ceder, eiken en fris rood fruit. De volle, sappige smaak blijft lang nahangen, met frisse zuren en lichte tannine.
De wijnstreek Piemonte heeft twee volledig verschillende druiven die geweldige wijnen (kunnen) opleveren. De pittige en tanninerijke nebbiolo druif domineert in Barolo terwijl de frisse elegante barbera prachtige resultaten oplevert in Alba en Asti.
Uit die laatste plaats komt de bijzonder fraaie rode wijn van Tenuta Olim Bauda. De pittige frisse barbera druif verkrijgt in combinatie met 18 maanden eikenhoutrijping een complexe ronde en soepele smaak.
De druiven voor de krachtige Le Rocchette worden pas in de tweede helft van oktober met de hand geoogst. Dino Bertolino selecteert oude stokken, die druiven met meer concentratie en rijpheid geven. Deze selectie is belangrijk voor het wijnmaakproces, want Le Rocchette rijpt ongeveer achttien maanden in grote vaten van 2.500 liter, gemaakt van Frans eikenhout.

Een lichte Barbera, bijvoorbeeld van een jongere wijngaard, zou dit niet aankunnen en al snel een overdosering eikenhoutinvloed hebben. Voor deze bijzondere en prijswinnende Le Rocchette pakt het juist heel positief uit. De smaak en geur worden complexer door de langzame en gelijkmatige rijping in de grote vaten en de wijn behoudt de unieke smaakkwaliteiten van optimaal rijpe barberadruiven.

De broers Dino en Gianni maken met Le Rocchette een van de mooiste Barbera’s van Piëmonte. Drink de wijn zoals de Italianen aan tafel met een bijpassend gerecht, of simpelweg met kaas of worst en brood.


Tenuta Olim Bauda - Piemonte

 

Wijnbouw is keihard werken om een product voort te brengen dat moeiteloos lijkt te zijn ontstaan. 'Wijn maken is praktisch en poëtisch tegelijk', zeggen ze bij Tenuta Olim Bauda in Piemonte. Het vereist veel kennis, inzet, toewijding en geduld. Al groeiden de broers Dino en Gianni en hun zus Diana Bertolino ermee op - het domein is al generaties lang in bezit van de familie -, goede wijn maken is nooit vanzelfsprekend.

Olim Bauda ligt in het noordoosten van Italië, in de provincie Asti en daarbinnen weer in de streek Monferrato. Dino, Gianni en Diana maken hier van zes wijngaarden een reeks wijnen, waaronder bekende namen als Barbera d'Asti en Moscato d'Asti. Ook telen ze de minder bekende druif grignolino, een oud - en lastig - Piëmontees ras.

De tegenstelling tussen poëzie en hard ploeteren zie je terug in de kelders. Enerzijds een schitterende historische vatenkelder waar de wijnen rusten en rijpen, anderzijds een moderne ruimte met blinkende tanks waar de vergisting onder streng gecontroleerde omstandigheden plaatsvindt. Het levert wijnen op die de typische kenmerken van Italiaanse druiven in zich dragen, gepolijst door de voordelen van moderne techniek. Anders gezegd: pittige, karaktervolle maar toch soepele wijn, waar je zonder moeite nóg een glas van drinkt.
Reviews
10 / 10
Karin van Veen 28 September 2018

Wat een cadeau om deze wijn te krijgen. Prachtig rond en soepel